Teleperformance Greece: Στηρίζει τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας στον εργασιακό χώρο

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, η Teleperformance Greece έλαβε μέρος ως χορηγικός υποστηρικτής στην κατηγορία Allies, στο εκπαιδευτικό φόρουμ «BE AN ALLY», το οποίο διοργάνωσε η Mexoxo σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το «BE AN ALLY» είναι το πρώτο φόρουμ στην Ελλάδα, που εστιάζει στην ποικιλομορφία, τη συμπερίληψη και την ένταξη στους χώρους εργασίας της LGBTQI+ κοινότητας. Κύριος στόχος του εργαστηρίου ήταν η συμβολή του στη μείωση των ανισοτήτων στους χώρους εργασίας και η προώθηση της καθιέρωσης ίσων δικαιωμάτων της κοινότητας, μέσω της εκπαίδευσης των HR managers του ιδιωτικού τομέα.

Αγκαλιάζοντας έμπρακτα τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου και με πλήρη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα της LGBTQI+ κοινότητας, η Teleperformance Greece συμμετείχε ενεργά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο φόρουμ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υπέγραψε τη «συμφωνία δέσμευσης» για την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης της LGBTQI+ κοινότητας στους χώρους εργασίας.

Ο Chief Human Resources Officer της εταιρείας, Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα, παράλληλα με την δίκαιη και ίση μεταχείριση στον εργασιακό χώρο, βρίσκονται στον πυρήνα της κουλτούρας μας, ενώ παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας για το μέλλον του οργανισμού που θέλει να εξελίσσεται μέσα σε ένα συνεχόμενα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Η Teleperformance Greece επενδύει στη διαφορετικότητα πάνω από 30 χρόνια, και είναι μεγάλη μας χαρά να ενισχύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός ατόμων με διαφορετικό background είναι το κλειδί για την πρόοδο και εξέλιξη κάθε οργανισμού σε όλα τα επίπεδα».