To Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Στελεχών Βιώσιμης Ανάπτυξης & ESG στην Αθήνα το Μάρτιο

Το  εξειδικευμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Στελεχών Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG που υλοποιείται διεθνώς σε 5 ηπείρους, επιστρέφει στην Αθήνα στην ψηφιακή εκδοχή του, εμπλουτισμένο με live διαδικτυακές διαδραστικές συνεδρίες διάρκειας 10 ωρών, για στελέχη επιχειρήσεων σε επιτελικές και κομβικές θέσεις που αναζητούν ειδικές και επικαιροποιημένες γνώσεις στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης & κριτηρίων ESG, τομείς που πλέον συμβάλλουν σημαντικά στη διευκόλυνση  χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αλλά και στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενημερώσει τα στελέχη για τη σημασία ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG) στην εταιρική στρατηγική, για τις νέες νομοθεσίες, όπως η Ταξινομία, ο Κλιματικός Νόμος, η οδηγία SFDR και τις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις, για τις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης, για το ρόλο των επενδυτών και τραπεζών καθώς και για τις νέες τάσεις στην Κυκλική Οικονομία και στη δημιουργία οργανισμών με μηδενικές εκπομπών ρύπων.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εισηγητές με μακροχρόνια και διεθνή εμπειρία στα θέματα ESG ενώ θα περιλαμβάνεται και πρακτική άσκηση (workshop).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 17, 18 και 21 Μαρτίου 2022 και είναι πιστοποιημένο από τους Βρετανικoύς οργανισμούς CPD και CMI.

Στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα που διεξάγεται σε παραπάνω από 90 χώρες ανά τον κόσμο, έχουν λάβει μέρος και πιστοποιηθεί το 90% των στελεχών από Fortune 500 εταιρείες και σημαντικούς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, η NASA.

Μέσα από τη 15ετή διεθνή εμπειρία του, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε θέματα πιστοποίησης στελεχών ESG και έχει πιστοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 8.000 στελέχη επιχειρήσεων στα θέματα ESG. Είναι παγκόσμιος συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI) και πιστοποιημένος εκπαιδευτικός συνεργάτης του CMI (Chartered Management Institute), του CPD και του Green America.  Παράλληλα, το Κέντρο Αειφορίας διατηρεί διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίους παγκόσμιους φορείς σε θέματα που σχετίζονται με υπεύθυνες επενδύσεις και χρήση ESG κριτηρίων, όπως τον Οργανισμό Sustainability Accounting Standards Board (SASB).