Illycaffè: Ανακηρύχθηκε για 10η συνεχή χρονιά ως μία από τις πλέον ηθικές εταιρείες στον κόσμο

H illycaffè, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του καφέ για την υψηλή και βιώσιμη ποιότητα, αναγνωρίστηκε από την Ethisphere, τη No1 ΜΚΟ στον καθορισμό και στην προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, ως μια από τις πλέον ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2022 (2022 World’s Most Ethical Companies). 

Η illycaffè αναγνωρίστηκε για δέκατη συνεχή χρονιά και είναι η μόνη ιταλική εταιρεία που βραβεύεται φέτος, ανάμεσα σε 136 συνολικά εταιρείες από 22 χώρες στον κόσμο και 45 κλάδους της οικονομίας. 

«Η δέσμευσή μας για ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές αποτελεί μέρος της κουλτούρας της εταιρείας από τις απαρχές της και συνεχίζουμε την πορεία μας για την ανάληψη ενός ηγετικού ρόλου για ολόκληρο τον κλάδο του καφέ, η οποία θέτει τη δεοντολογία ως θεμελιώδη πυλώνα του βιώσιμου επιχειρηματικού μας μοντέλου», δήλωσε ο Andrea Illy, Πρόεδρος της illycaffè S.p.A. «Η αναγνώρισή μας για δέκατη συνεχή χρονιά στη λίστα των πλέον ηθικών εταιρειών του κόσμου και η πρόσφατη πιστοποίησή μας ως εταιρεία B-Corp, αποτελούν σημαντικά ορόσημα για την illycaffè. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η πορεία προς τα εμπρός και να εργαστούμε για την επίτευξη νέων στόχων, όπως ο μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα». 

«Οι σημερινοί ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ηθικοί, υπεύθυνοι και αξιόπιστοι για να προωθήσουν τις θετικές αλλαγές», δήλωσε ο  Timothy Erblich, Διευθύνων Σύμβουλος της Ethisphere. Συνεχίζουμε να παρακινούμαστε από τις πλέον ηθικές εταιρείες στον κόσμο και τη δέσμευσή τους για ακεραιότητα, βιωσιμότητα, διακυβέρνηση και κοινωνικά ζητήματα». Συγχαρητήρια στην illycaffè για την ανάδειξή της σε μια από τις πλέον ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για δέκατη συνεχή χρονιά.»