Ρεάλ Μαδρίτης: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

H ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, καθώς προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ενισχύσει όσους το έχουν ανάγκη στην Ουκρανία.

Ο αθλητισμός αμέτρητες φορές έχει αποδείξει ότι είναι ευαίσθητος σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ άπαντες εκφράζουν την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία και τον πληθυσμό της που βιώνει τραγικές στιγμές λόγω της ρωσικής εισβολής.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ, στο πλαίσιο της εκστρατείας ‘Όλοι με την Ουκρανία’, που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου από το Ίδρυμα Real Madrid, για να βοηθήσει στην ανακούφιση των αναγκών του εκτοπισμένου πληθυσμού της Ουκρανίας, όπου το Ίδρυμα συνεργάζεταιμε διεθνείς ΜΚΟ.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο συνεργάτης των σχολείων του Ιδρύματος στην Ουκρανία, Epicenter for Children, που μετέτρεψε τη δραστηριότητά του για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, καθώς και να συμβάλει στην υποδοχή προσφύγων στην Ισπανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρεάλ Μαδρίτης.