Η GROHE και η everwave μαζί για ένα μέλλον χωρίς πλαστικό

Η GROHE, παγκόσμιος ηγέτης προϊόντων για ολοκληρωμένες λύσεις μπάνιου και κουζίνας, εντείνει τις δικές της προσπάθειες πρόληψης της πλαστικής ρύπανσης. Το 2018 ξεκίνησε την πρωτοβουλία της Less Plastic, η οποία περιλαμβάνει την προσφορά λύσεων με προϊόντα που περιορίζουν τα πλαστικά απόβλητα, την εξάλειψη του περιττού πλαστικού από τις συσκευασίες των προϊόντων της καθώς και την υποστήριξη καινοτόμων τεχνολογιών καθαρισμού για τη διατήρηση του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

 Η μεγάλη επιτυχία της καμπάνιας “Made for your water”

 Η GROHE σε συνεργασία με τη γερμανική περιβαλλοντική ΜΚΟ everwave και το υψηλής τεχνολογίας σκάφος συλλογής σκουπιδιών “CollectiX”, κατάφεραν να συλλέξουν συνολικά 30 τόνους απορριμμάτων από την τεχνητή λίμνη Bočac Reservoir στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, οι οποίοι αντιστοιχούν σε βάρος άνω του ενός εκατομμυρίου μπουκαλιών PET του 1,5l. Εξοπλισμένο με ειδική τεχνολογία για την ανάλυση της σύνθεσης των αποβλήτων, το σκάφος απελευθερώνει το νερό από διάφορες πλαστικές συσκευασίες και άλλα αντικείμενα που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα εύθραυστα οικοσυστήματα, με στόχο να κλείσει ο κύκλος απορριμμάτων.

 Αυτή η δραστηριότητα καθαρισμού αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα της εκστρατείας “Made for your water της GROHE, η οποία δεσμεύτηκε να συλλέξει ένα κιλό αποβλήτων από τα ευρωπαϊκά ύδατα για κάθε GROHE Blue που αγοράζεται μεταξύ της 1ης Αυγούστου και 31ης Δεκεμβρίου 2021 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Στους καταναλωτές δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλουν έμπρακτα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, εξαλείφοντας παράλληλα τα πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης από τη δική τους καθημερινότητα. Με την εγκατάσταση του GROHE Blue, μειώνεται σημαντικά η μελλοντική κατανάλωση πλαστικού, εξοικονομώντας σε μία τετραμελή οικογένεια έως και 800 πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ετησίως.

Ο Jonas Brennwald, Leadrer LIXIL σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική και CoCEO της Grohe AG αναφέρει: «Δεν αρκεί μόνο η πρόληψη της μελλοντικής ρύπανσης από πλαστικό, αλλά πρέπει να συμβάλλουμε ως εταιρεία στην αποκατάσταση των ευθραύστων οικοσυστημάτων που έχουν ήδη πληγεί από τα υπάρχοντα πλαστικά απόβλητα. Η κρίση των πλαστικών είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από κοινού, για αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ισχυρή συνεργασία μας με την everwave και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στα προϊόντα μας».

 Η δύναμη των συνεργασιών στην αντιμετώπιση της κρίσης των πλαστικών απορριμμάτων

 Η πρόσφατη δραστηριότητα καθαρισμού είναι μόνο ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της μακροχρόνιας συνεργασίας της GROHE με την everwave. Μαζί δεσμεύονται να προωθήσουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση για να υπογραμμίσουν τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν τα πλαστικά απόβλητα στα οικοσυστήματα και να παρακινήσουν τους καταναλωτές να ακολουθήσουν έναν τρόπο ζωής, χωρίς πλαστικά. «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα συνεργάτη στη GROHE, ο οποίος μοιράζεται το όραμα μας για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πλαστικά και με τον οποίο μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε για την επικρατούσα πλαστική κρίση και να προωθήσουμε συγκεκριμένες δράσεις. Ανυπομονούμε για πολλά ακόμη έργα που θα ακολουθήσουν», λέει ο Clemens Feigl, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της everwave.

Μάθετε περισσότερα για το πώς η GROHE προσεγγίζει την κυκλική οικονομία για την περαιτέρω μείωση της χρήσης νέων πόρων, στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα GROHE X.