TechCamp Thessaloniki: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Μέσω μιας καταληκτικής online εκδήλωσης, οι γυναίκες επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που συμμετείχαν φέτος στο TechCamp Thessaloniki είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να διεκδικήσουν ένα από τα χρηματικά βραβεία που απονεμήθηκαν.

Τo καινοτόμο πρόγραμμα TechCamp Thessaloniki που διοργάνωσαν από κοινού η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, το Found.ation και η Socialinnov, ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στις πιο καινοτόμες ιδέες των γυναικών επιχειρηματιών, που παρουσιάστηκαν στην καταληκτική εκδήλωση του TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs.

Το πρόγραμμα TechCamp αποτελεί μία καινοτόμα εκπαιδευτική πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και χρηματοδοτείται πλήρως από αυτό. Οι γυναίκες επιχειρηματίες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από συζητήσεις και workshops, που τους έδωσαν κατευθύνσεις ώστε να εξελίξουν τις δικές τους startups σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα των κοινοτήτων εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών, το TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs παρείχε εξατομικευμένη εκπαίδευση σε μία πολυδιάστατη ομάδα 40 γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, τόσο μέσα από την τετραήμερη δράση που διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, αλλά και μέσω διαδικτυακών συναντήσεων που προηγήθηκαν και επακολούθησαν της δράσης στη Θεσσαλονίκη. Διακεκριμένοι εκπαιδευτές καθοδήγησαν τις συμμετέχουσες σε μία σειρά από διαδραστικά σεμινάρια που κορυφώθηκαν με την παρουσίαση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών πλάνων την τελευταία μέρα του TechCamp καιτην απονομή των χρηματικών επάθλων.

Οι προτάσεις που βραβεύθηκαν είναι:

1η θέση: Blazhka Krasteva Trepetanova – CEO της Blagichka Ltd (ZeroWaste Podcast)

2η θέση: Jasna Pejovic – CEO της DigitalBee d.o.o (Flourish)

3η θέση: Anica Petrovic – Ιδρύτρια της Digital Communications Lab (The Parenthist)

Το TechCamp Thessaloniki αποτέλεσε τη συνέχεια της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Found.ation, της Socialinnov και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, ενώ οι δράσεις του “TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs” είχαν επίσης την υποστήριξη του Βασίλειου των Κάτω Χωρών, της Amazon Web Services και της ID-GC.