Hyundai: Επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Healthy Seas

Η Hyundai Motor και ο οργανισμός προστασίας της θάλασσας Healthy Seas επέκτειναν την πανευρωπαϊκή τους συνεργασία για ένα ακόμη έτος και θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, την καλλιέργεια βιώσιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την υποστήριξη μιας κυκλικής οικονομίας.

Η ανανέωση αυτής της συνεργασίας ακολουθεί την επιτυχημένη πρώτη χρονιά του 2021, κατά την οποία η Hyundai Motor και η Healthy Seas πραγματοποίησαν έντεκα (11) ενέργειες σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές αποτελούνταν από δραστηριότητες συλλογής απορριμμάτων, όπως καθαρισμούς παραλιών και καταδυτικές ενέργειες για την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα) αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που διδάσκουν τα παιδιά και τις τοπικές κοινότητες για τη σημασία της διατήρησης των θαλασσών καθαρών.

«Η ανανέωση της συνεργασίας μας με τη Hyundai Motor και το 2022, θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις περιοχές όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε, καθώς και να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα αρχίζοντας να εργαζόμαστε στην Ασία» δήλωσε η κα Veronika Mikos, Healthy Seas Director.

Η εναρκτήρια ενέργεια της συνεργασίας το 2021, που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη, στην Ελλάδα, αποδείχθηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο έργο της Healthy Seas μέχρι σήμερα όσον αφορά τις θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη συμμετοχή της κοινότητας. Χάρη σε 45 εθελοντές, 20 δύτες και 15 οργανισμούς, καθαρίστηκαν τέσσερις παραλίες και δύο όρμοι, ανακτώντας πέντε (5) τόνους δίχτυα ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα), τριάντα δύο (32) τόνους μετάλλων και τριάντα εννέα (39) τόνους πλαστικών απορριμμάτων.

Η Hyundai συνέχισε να υποστηρίζει τις καταδυτικές αποστολές ανάκτησης διχτυών ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα) της Healthy Seas στο Ijmuiden της Ολλανδίας, στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, στο γερμανικό νησί Norderney και στην Tossa del Mar της Ισπανίας. 

Εβδομήντα δύο (72) εθελοντές δύτες συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες καθαρισμού, βοηθώντας στην ανάκτηση περισσότερων από 78 τόνων διχτυών φαντασμάτων, κλουβιών καβουριών και αστακών και άλλων θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα συλλεγμένα δίχτυα αλιείας, μαζί με άλλα νάιλον απόβλητα, αναγεννήθηκαν σε βιώσιμο νήμα ECONYL®, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των ταπέτων του IONIQ 5

Κατά τη διάρκεια του 2022, η χρήση αυτού του αναγεννημένου υλικού θα επεκταθεί στα οχήματα Hyundai, μεταξύ των συνεργατών της Hyundai και στην ίδια την εταιρεία, όπως χαλιά σε εγκαταστάσεις, επώνυμα δώρα κ.α.

Το 2021, εκτός από τις δραστηριότητες καθαρισμού, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στη Βαλένθια, το Ijmuiden, το Μιλάνο, την Ιθάκη, το Παρίσι, την Κόστα Μπράβα και το γερμανικό νησί Sylt κυρίως για παιδιά των τοπικών σχολείων, όπου 900 παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατήρησης των θαλασσών καθαρών και πώς να αποτρέψουν την περαιτέρω ρύπανσή τους.

«Αυτό που πέτυχε η εταιρική μας σχέση το περσινό έτος ήταν ένα εξαιρετικά θετικό πρώτο βήμα. Tώρα το 2022 είμαι πολύ ενθουσιασμένος από το φιλόδοξo πλάνο που έχουν η Hyundai και η Healthy Seas με τα σχέδιά τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μας για τις μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President & CEO της Hyundai Motor Europe.

Το 2022, η Hyundai και η Healthy Seas θα εδραιώσουν τη συνεργασία τους και θα διευρύνουν το εύρος της οργανώνοντας τρεις μεγάλους καθαρισμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν το πρώτο μη ευρωπαϊκό έργο της συνεργασίας : έναν καθαρισμό διχτυών φαντασμάτων στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, πέντε (5) εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν φέτος, βοηθώντας τις νέες γενιές να κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην καταπολέμηση της ρύπανσης των θαλασσών.

«Για τη Hyundai, ως εταιρεία με στόχο τη βιωσιμότητα, δεν είναι απλώς μια τάση αλλά μια κοινωνική ανάγκη. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Healthy Seas, μπορούμε να έχουμε μια θετική επίδραση στο περιβάλλον καθώς και τις τοπικές κοινωνίες» πρόσθεσε ο κ. Michael Cole, President & CEO της Hyundai Motor Europe.

Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της ως ηγέτης καθαρών μελλοντικών λύσεων κινητικότητας, στηρίζοντας τη Healthy Seas με τη χρήση αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και τη συνεχιζόμενη έρευνα για αναζήτηση κατάλληλων τεχνολογιών και πιο βιώσιμων λύσεων.