«Αποτυπώματα» 2013

Με τον τίτλο «Σ.Κ.Ε.Π….Σου Διαφορετικά», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» 2013, του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Πάνω από 1.200 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.

Όλοι μαζί συμμετείχαν σε δράσεις (Tape Art – Κρυπτόλεξο – Εικαστικό/γλυπτό με κορδέλες – «Πως θα ήταν αν δεν μπορούσα να βλέπω» / Βιωματικό εργαστήρι προσομοίωσης στα άτομα με προβλήματα όρασης – Διαδραστικό εργαστήρι «Άπλωσε τις σκέψεις σου») και δημιούργησαν έργα που εκτίθενται στο Μουσείο.

Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης.

Η Τελετή Λήξης ολοκλήρωσε για το σχολικό έτος 2012-2013 τις διαδραστικές/βιωματικές δραστηριότητες του Σ.Κ.Ε.Π., με στόχο να κάνουν οικεία την εικόνα της αναπηρίας.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013, 7.000 νέοι με αναπηρίες και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 110 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς, συμμετείχαν ΜΑΖΙ στα διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.

Ο Σ.Κ.Ε.Π – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008), λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από ειδικά σχολεία – κοινωνικούς φορείς – ιδρύματα) μαζί με μαθητές και φοιτητές.

Το Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ