Enel Green Power: 1.000 μερίδες φαγητού για τους αστέγους της πόλης

    Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού (29/9), η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της Enel Green Power, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης, προετοίμασε και μοίρασε 1.000 μερίδες φαγητού σε αστέγους και άπορους, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. 

    Δείτε το βίντεο:

    Σε μία συμβολική κίνηση ανθρωπιάς, οι εθελοντές εργαζόμενοι της Enel Green Power, προμηθεύτηκαν, μαγείρεψαν και μοίρασαν 1.000 μερίδες ζεστού και φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, υπό την καθοδήγηση της ομάδας της ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης. Από το Θησείο, το Μοναστηράκι και τους κάθετους δρόμους της Ερμού έως την Αθηνάς, την Ευαγγελιστρίας και την Αγίας Ειρήνης, οι εθελοντές εργαζόμενοι της EGP έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη, τη στήριξη και την αγάπη τους στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

    Για την Enel Green Power  άλλωστε, οποιαδήποτε δράση συνεισφέρει στο κοινό καλό και προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να μην αποτελέσει προτεραιότητα. Ειδικά όταν αφορά την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε φαινόμενα ακραίας φτώχιας και πείνας τα οποία, δυστυχώς, χαρακτηρίζουν τις μεγάλες αστικές περιοχές της Αθήνας. Η συμβολή και η ευαισθητοποίηση των εταιρειών για την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της ακραίας φτώχειας που στιγματίζει την καθημερινότητα στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για αυτό και οι εργαζόμενοι της Εnel Green Power, με γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας που στηρίζει την προσφορά και ανάγει τον εθελοντισμό σε στάση ζωής, έκαναν το αυτονόητο. Στάθηκαν στο πλευρό της ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης, για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη. 

    Η ιδρύτρια του Δείπνου Αγάπης, Μαριάννα Πέππα δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους σχεδόν 50 εργαζομένους της Enel Green Power Hellas, οι οποίοι άφησαν πίσω τις οικογένειές τους και τη δουλειά τους και μας βοήθησαν να μοιράσουμε ελπίδα και χαρά εκεί που χρειάζεται».

    Ο Κωσταντίνος Εφραιμίδης, Επικεφαλής Επικοινωνίας της Enel Green Power, συμπλήρωσε: «Η αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας για να προχωρήσει μπροστά. Όλοι εμείς στην Enel Green Power Hellas είμαστε περήφανοι που έστω και στιγμιαία δώσαμε χαρά σε αστέγους και άπορους συνανθρώπους μας. Η εθελοντική ομάδα της εταιρείας μας κάθε μήνα θα βρίσκεται δίπλα σε μικρά καθημερινά προβλήματα προσπαθώντας να τα λύσει».

     

    Η Enel Green Power αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που ωφελούν τις κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 2: Μηδενική πείνα.