SABO S.A.: Πιστοποίηση ETHOS για την δέσμευση της απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Το Σήμα ETHOS Green απέκτησε η SABO S.A. για το σχεδιασμό και την κατασκευή του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της εργοστασιακής μονάδας της. Το βραβείο ETHOS απονέμεται από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης EUROCERT και αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της δέσμευσης της SABO S.A. απέναντι στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, η SABO S.A. έλαβε την πιστοποίηση ETHOS Green για την παροχή ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος στους εργαζόμενους της, την υιοθέτηση ηθικών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία της με θετικό κοινωνικό πρόσημο αλλά και ηχηρό «πράσινο αποτύπωμα», προσβλέποντας σε ένα αειφόρο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Το βραβείο ETHOS απονεμήθηκε επίσημα στον Πρόεδρο του Ομίλου SABO, κ. Δημήτρη Κοίλιαρη, στο πλαίσιο της λαμπρής 13ης Ολομέλειας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, που διεξήχθη στον Βόλο στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Ο κ. Κοίλιαρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εν λόγω πιστοποίηση συνιστά μια εκπλήρωση του ηθικού οράματος της SABO και,  ταυτόχρονα, την αμείωτη δέσμευση της να συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η απόκτηση του σήματος ETHOS συνεπάγεται για τη SABO S.A τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματός της στη βιομηχανική αγορά, και ταυτόχρονα αποτελεί κινητήριο δύναμη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να εξακολουθούν να εργάζονται καθημερινά με ήθος, υπευθυνότητα και κοινές αξίες. Η εταιρία αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι στοχεύει στη συνεχή βελτίωση της επίδοσής της σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο.