Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης επίσημο μέλος του Diversity Charter Greece

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νεών) και του Diversity Charter Ελλάδας. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, επικυρώνει τη δέσμευσή της για τη διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς αποκλεισμούς, στην κατεύθυνση της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ένταξης όλων των ανθρώπων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Τζώρτζης Κανακάρης, που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας δήλωσε: «Στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα εργασιακό περιβάλλον αποδοχής της διαφορετικότητας και παροχής ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτως φύλου, πεποιθήσεων, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας έρχεται να επικυρώσει μία ισχυρή δέσμευση που όλοι εμείς στην ΕΖΑ τηρούμε με συνέπεια και συνέχεια εδώ και πολλά χρόνια και που μας αντιπροσωπεύει σε κάθε μας ενέργεια».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μπίρας στην Ελλάδα, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Χαιρόμαστε πολύ με την προσθήκη τους στον κατάλογο των εταιριών -μελών της Χάρτας και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία στην κατεύθυνση της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ένταξης όλων των ανθρώπων στα εργασιακά περιβάλλοντα και στην ευρύτερη κοινωνία».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.