KPMG στην Ελλάδα: Συμμετείχε για τέταρτη φορά στην εκστρατεία «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση» της HELMEPA

Η KPMG συμμετείχε για τέταρτη φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2022 του Ocean Conservancy, που συντονίζει για την Ελλάδα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για 32η χρονιά. Με τη συμμετοχή της στον καθαρισμό της παραλίας η KPMG εκφράζει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς την περιβαλλοντική προστασία, δημιουργώντας ένα θετικό και μετρήσιμο αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. 

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στελέχη της KPMG απαντώντας στο μήνυμα της εκστρατείας «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση», συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων ειδών (συνολικά 40 κιλά απορριμμάτων και 5 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών). Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και σε συνέπεια με τον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, «ζωή στο νερό», των Ηνωμένων Εθνών.

O Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Citizenship Manager της KPMG σχολιάζει σχετικά «Η συμμετοχή στη δράση της HELMEPA είναι μια πράξη αυτονόητη για όλους τους εργαζόμενους εθελοντές μας, οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά ήταν εκεί, «σήκωσαν τα μανίκια τους» και με μεγάλη προθυμία, αλλά και την καλύτερη διάθεση πήραν μέρος και έγιναν κόμματι της λύσης στο τόσο μεγάλο πρόβλημα που δυστυχώς αντιμετωπίζουν οι ακτές μας σήμερα. Είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας απέναντι στην τόσο ξεχωριστή κληρονομιά που μας προσφέρει ο τόπος μας, να προασπιστούμε τη «ζωή στο νερό», σύμφωνα με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για τη σημασία του στόχου αυτού, ώστε όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας έτσι όπως αρχικά το βρήκαμε και αξίζει στις μελλοντικές γενιές. Για εμάς στην KPMG, αυτό είναι δέσμευση και μέρος του DNA μας, στο πλαίσιο ενός συνόλου δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας.»

Από την πλευρά της, η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, δήλωσε «Δέσμευσή μας είναι η υγεία των θαλασσών και οι καθαρισμοί ακτών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας βοηθάει να κατανοήσουμε -επιτόπου στο πεδίο, βιωματικά-, το μέγεθος της θαλάσσιας ρύπανσης που παράγεται από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, πόσο καταστροφική είναι για τη ζωή στον πλανήτη και κυρίως πόσο εύκολα μπορούμε να την περιορίσουμε. Πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της γης καλύπτεται από νερό και 1 στις 2 αναπνοές μας οφείλεται στους ωκεανούς. Με λίγα λόγια ότι η θάλασσα είναι ζωή, για όλους. Γι’ αυτό και είμαστε υπερήφανοι που η KPMG, μέλος της HELMEPA, είναι διαχρονικά και σταθερά στην πρώτη γραμμή των εθελοντών για την προστασία των θαλασσών και ακτών μας.»