Jaguar Land Rover: Συνεργασία με την Wolfspeed για την παροχή ημιαγωγών τεχνολογίας Silicon Carbide

Η Jaguar Land Rover και η Wolfspeed, Inc. ανακοίνωσαν μία στρατηγική συμμαχία για την παροχή ημιαγωγών τεχνολογίας Silicon Carbide για ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς που θα προσφέρουν πιο αποδοτικά κινητήρια σύνολα και εκτεταμένη αυτονομία οδήγησης.   

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Reimagine, η Jaguar Land Rover μετασχηματίζεται σε μία electric-first επιχείρηση για να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τα προϊόντα, της υπηρεσίες και τις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.

Η προηγμένη τεχνολογία Silicon Carbide της Wolfspeed θα χρησιμοποιείται ειδικά στο inverter των οχημάτων, που διαχειρίζεται τη μεταφορά ενέργειας από τη μπαταρία προς τους ηλεκτροκινητήρες. Τα πρώτα οχήματα Range Rover με αυτή την προηγμένη τεχνολογία θα διατίθενται από το 2024 και στη νέα, πλήρως ηλεκτρική γκάμα της Jaguar το 2025.

Η συνεργασία βασίζεται στην υφιστάμενη σχέση της Wolfspeed με την επιτυχημένη ομάδα Jaguar TCS Racing που αγωνίζεται στο ABB FIA Formula E World Championship, όπου η προηγμένη της τεχνολογία Silicon Carbide χρησιμοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η απόδοση και οι επιδόσεις στην πίστα.

Η συμφωνία είναι η πιο πρόσφατη στο πρόγραμμα της Jaguar Land Rover που αφορά στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με ηγέτες του κλάδου για τα μελλοντικά, σύγχρονα πολυτελή οχήματά της: το Φεβρουάριο του 2022, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε μία συνεργασία με την NVIDIA, η οποία ήταν επικεντρωμένη στα προηγμένα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης  που καθορίζονται από λογισμικό, για την επόμενη γενιά οχημάτων, ξεκινώντας από το 2025.

Ο Thierry Bolloré, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη επαφή, καθώς έχουμε συνεργαστεί μαζί με την ομάδα Jaguar TCS Racing τις πέντε τελευταίες σεζόν. Εξελίσσοντάς την σε μία στρατηγική συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής μας Reimagine, μπορούμε να ενσωματώσουμε την προηγμένη τεχνολογία Silicon Carbide της Wolfspeed στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων μας, πετυχαίνοντας εκτεταμένη αυτονομία και δυνατότητες απόδοσης για τους πελάτες μας».

Ο Πρόεδρος & CEO της Wolfspeed, Gregg Lowe, δήλωσε: «Η Wolfspeed είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Jaguar Land Rover, υποστηρίζοντας την τολμηρή δέσμευσή της για τον εξηλεκτρισμό των εμβληματικών μαρκών της χρησιμοποιώντας τις ανώτερες επιδόσεις, την απόδοση και την αυτονομία της τεχνολογίας Silicon Carbide. Η ενεργειακή απόδοση της τεχνολογίας Silicon Carbide θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, καθώς η Jaguar Land Rover επιδιώκει τους δικούς της στόχους για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στον τομέα των μεταφορών».  

Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει τη συμμετοχή της Jaguar Land Rover στο Wolfspeed Assurance of Supply ProgramTM, προκειμένου να διασφαλίσει την παροχή αυτής της τεχνολογίας για τις μελλοντικές ανάγκες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό θα επιτρέψει ένα σαφές πεδίο δράσης και καλύτερο έλεγχο της μελλοντικής εφοδιαστικής αλυσίδας της Jaguar Land Rover και είναι το ‘κλειδί’ στη νέα προσέγγιση της αλυσίδας αξιών των δραστηριοτήτων και της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας υπό την ηγεσία της Barbara Bergmeier, Executive Director του τμήματος Industrial Operations.

Η παγκοσμίως κορυφαία τεχνολογία της Wolfspeed τροφοδοτεί  ηλεκτρικά συστήματα κίνησης σε όλο το φάσμα τάσης – από 400V μέχρι 800V. Οι λύσεις ηλεκτρικών συσκευών Silicon Carbide θα παράγονται στο Mohawk Valley Fab της Wolfspeed στο Marcy της Νέας Υόρκης, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2022 ως η μεγαλύτερη 200mm μονάδα παραγωγής Silicon Carbide  στον κόσμο. Η πλήρως αυτοματοποιημένη εγκατάσταση επεκτείνει σημαντικά την ικανότητα παραγωγής για τις τεχνολογίες Silicon Carbide της Wolfspeed, που θα ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για την παραγωγή EV, καθώς και άλλους τομείς προηγμένης τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.