Citizen Day 2022: 250 εργαζόμενοι της L’ORÉAL Hellas έφεραν χαρά στο Γηροκομείο Αθηνών

    Η L’Oréal Hellas, τηρώντας την μακρά παράδοση πρωτοβουλιών εθελοντισμού, πραγματοποίησε και φέτος την Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς «Citizen Day». Όπως κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αφιερώσουν μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα, για να υποστηρίξουν με την προσωπική τους συμμετοχή και ενέργεια, το σημαντικό έργο κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανισμών.

    Στη φετινή Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς, περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas και εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών, για να παρέχουν υπηρεσίες ομορφιάς στους ηλικιωμένους και να ομορφύνουν με δράσεις δεντροφύτευσης τους μεγάλους σε έκταση κήπους του, που αποτελούν έναν ζωτικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν ανά ομάδες, τις διαφορετικές εργασίες και για περισσότερες από 4 ώρες διοχέτευσαν την ενέργεια τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των φιλοξενούμενων.

    Μέσα σε ένα κλίμα προσφοράς και αφοσίωσης, οι εθελοντές περιποιήθηκαν τους ηλικιωμένους με υπηρεσίες κουρέματος και περιποίησης γενειάδας για τους άνδρες και με κούρεμα, χτένισμα και περιποίηση προσώπου για τις γυναίκες. Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, ομάδες εθελοντών φύτεψαν 1.600 φυτά στους κήπους του Γηροκομείου και συνέβαλαν στην αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του, ανακαινίζοντας την παιδική χαρά και βάφοντας με ζωντανά χρώματα παγκάκια, τοίχους και πεζοδρόμια.

    Για πάνω από ένα αιώνα, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη παγκοσμίως σε ένα μοναδικό σκοπό: τη δημιουργία της ομορφιάς. Πιστή στη δέσμευση της, στόχος της είναι να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ομορφιά, όσον αφορά στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια, την ειλικρίνεια και την ευθύνη, ανεξαρτήτου ηλικίας. Την ημέρα του Citizen Day, εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas και του Γηροκομείου Αθηνών, εθελοντές και φιλοξενούμενοι, απόλαυσαν όμορφες στιγμές, γέμισαν θετικά συναισθήματα και άφησαν πίσω τους ένα δυνατό αποτύπωμα, «δημιουργώντας την ομορφιά που κινεί τον κόσμο».

    «Σημαντικό κομμάτι του στόχου της L’Oréal, “Να δημιουργεί την Ομορφιά που Κινεί τον Κόσμο”, είναι να συνεισφέρουμε στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η φετινή πρωτοβουλία του Citizen Day, μέσω της οποίας προσφέραμε ομορφιά στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Αθηνών, ήταν βαθιά συγκινητική – απέδειξε ότι η ομορφιά είναι για κάθε ηλικία αλλά και την δύναμη της για την ενίσχυση της ευημερίας και τη σύνδεση των ανθρώπων. Η συμβολή μας στην ανάπλαση των κήπων με τη δράση δεντροφύτευσης, μας προσφέρει επίσης υψηλή ικανοποίηση – Είναι ένας ζωτικής σημασίας και ξεχωριστός πράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας στη We4All που μας βοήθησαν να το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε σχετικά ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas.

    Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της We4all, με την ολοκλήρωση της δράσης, δήλωσε «Εκ μέρους όλης της ομάδας της we4all, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη L’Oréal Hellas, και πιο συγκεκριμένα, προς τους εργαζομένους της, για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή. Με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους, συνεισέφεραν στην εκπλήρωση των στόχων της φετινής Ημέρας Εθελοντισμού, υπενθυμίζοντας ότι με τη συνεχή μας προσπάθεια ο Πλανήτης μπορεί να γίνει πιο βιώσιμος για εμάς και τις μελλοντικές γενιές».

    Ο Κωνσταντίνος Σολδάτος, Γενικός Διευθυντής της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, καλωσορίζοντας τους εθελοντές δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη L’Oréal Hellas και την We4all  για την επιλογή του Γηροκομείου Αθηνών σαν πεδίο της εθελοντικής δράσης τους. H παρουσία όλων αυτών των 250 χαρούμενων προσώπων στον ιστορικό χώρο ενός ιδρύματος που χρονολογείται από το 1864, αποτελεί στήριξη και δίνει αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε αυτό».