Ίδρυμα Vodafone: Ενισχύει τον Κύκλο Πρεσβευτών με την ένταξη της Βασιλικής Αρτινοπούλου

Το Ίδρυμα Vodafone,  με αφορμή τη δραστηριοποίηση του στον τομέα Ψηφιακές εφαρμογές για το κοινό καλό και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ενισχύει τον Κύκλο Πρεσβευτών με την ένταξη της Καθηγήτριας κας Βασιλικής Αρτινοπούλου ως  ειδική εμπειρογνώμονα σε αυτά τα θέματα.

O Κύκλος Πρεσβευτών Ιδρύματος Vodafone απαρτίζεται από προσωπικότητες που έχουν αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο των Επιστημών, της Τεχνολογίας αλλά και της Δημοσιογραφίας με στόχο την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στα προγράμματα και τις δράσεις του.

Η Βασιλική Αρτινοπούλου είναι Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Αντιπρύτανης του ίδιου πανεπιστημίου. Είναι διεθνής εμπειρογνώμων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκλεγμένο μέλος Οργάνου Συνθήκης (Treaty Body) στον ΟΗΕ (- 2027).  Διευθύνει το Διεθνές ‘Ινστιτούτο για το  Έγκλημα και την Ποινική Δικαιοσύνη’ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).  Έχει δημοσιεύσει 10 βιβλία και πάνω από 80 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Ο Κύκλος Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone αποτελεί ένα πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο για τη δράση και τα προγράμματά μας στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η κα. Αρτινοπούλου πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα μέλη, καθώς η τεράστια εμπειρία της γύρω από το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, θα συνδράμει για τη συνεχή εξέλιξη του περιεχομένου και της χρησιμότητας του Bright Sky».

Η Βασιλική Αρτινοπούλου, πρέσβειρα του Ιδρύματος Vodafone ανέφερε: «Το φαινόμενο της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας είναι έντονο και στη χώρα μας, παρά το διαρκώς αυξανόμενο επίπεδο ευαισθητοποίησης και των σχετικών καταγγελιών. Όμως υπάρχουν ακόμα  πολλά θύματα που φοβούνται να καταγγείλουν. Η δημιουργία ενός οδηγού ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από το φαινόμενο αυτό, όπως είναι η ψηφιακή εφαρμογή και ο ιστότοπος Bright Sky, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο πρώτα για τα ίδια τα θύματα και φυσικά  για όλη την κοινωνία».