RECOM Technologies-SINN Power: Συνεργασία για την ανάπτυξη ιμάντα μεταφορών στη Γερμανία που λειτουργεί μέσω Φωτοβολταϊκού Συστήματος

Η RECOM Technologies, κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευρωπαϊκός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Bloomberg Tier 1, ανακοινώνει την ολοκλήρωση ενός μοναδικού, πρωτοποριακού έργου. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ιμάντα μεταφορών 1 χιλιομέτρου που λειτουργεί μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος σε ένα εργοστάσιo στη Βαυαρία. Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολύτιμο συνεργάτη SINN Power, μία εταιρεία με έδρα την Γερμανία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – στη ξηρά και στη θάλασσα.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα για τη λειτουργία του ιμάντα μεταφορών είναι μια μοναδική, πρωτοποριακή εφαρμογή, όπου το όφελος από την ηλιακή ενέργεια επιτυγχάνεται χωρίς πρόσθετη χρήση γης. Οι φωτοβολταϊκές μονάδες προστέθηκαν στην υπάρχουσα υποδομή του μεταφορικού ιμάντα. Επομένως, η εγκατάσταση δεν χρειάζεται άδεια και επιτρέπει την άμεση έναρξη της κατασκευής. Για το έργο, εγκαταστάθηκαν 1.760 Μονοκρυσταλλικές Μονάδες Bifacial τεχνολογίας Heterojunction της σειράς RECOM Lion των 470 Watts που παρέχουν συνολική ισχύ 850 KWp.

Αυτή η καινοτόμος λύση έχει σχεδιαστεί για μέγιστη κερδοφορία, καθώς η ηλεκτρική τροφοδοσία γίνεται απευθείας στον ιμάντα μεταφοράς, όπου απαιτείται η ισχύς, χωρίς απώλεια απόδοσης. Η στιβαρή δομή της κατασκευής από αλουμίνιο, βοηθά στο να αντέχει τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση.