LG: Συμμετέχει στη διακυβέρνηση της SOAFEE

    Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι έγινε το ένατο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Scalable Open Architecture for Embedded Edge (SOAFEE) – ενός παγκόσμιου συμβουλευτικού οργάνου που ηγείται της ανάπτυξης της τεχνολογίας οχημάτων, που καθορίζονται από λογισμικό (SDV) λύσεων κινητικότητας, το οποίο έχει πλέον ως μέλη περισσότερες από 100 εταιρείες.

     

    Η πρωτοβουλία SOAFEE, η οποία ιδρύθηκε από την Arm και άλλους κορυφαίους του κλάδου, είναι μια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος (SIG), η οποία αποτελείται από παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές ημιαγωγών συστημάτων, ανοικτού κώδικα και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού, και ηγέτες της τεχνολογίας cloud με στόχο την παροχή μιας «cloud-native» αρχιτεκτονικής βελτιωμένης για εφαρμογές πολλαπλής σημασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία με αντίστοιχες υλοποιήσεις αναφοράς ανοικτού κώδικα, για να είναι δυνατή η προσφορά εμπορικών και μη εμπορικών προϊόντων. Η LG συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της SOAFEE SIG, όπου συμπεριλαμβάνονται οι Arm, AWS, Bosch, CARIAD, Continental, Red Hat και SUSE.

     

    Η LG συμμετέχει ενεργά στο SOAFEE από τον Μάρτιο του 2022, όταν έγινε μέλος με δικαίωμα ψήφου του SOAFEE SIG. Αναγνωρισμένη για την τεχνογνωσία της και τη συνεχή συμβολή της στην πρόοδο της SDV και των σχετικών τεχνολογιών, η εταιρεία αναλαμβάνει πλέον μεγαλύτερο ρόλο ως βασικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

    Ως αναγνωρισμένος πρωτοπόρος της μελλοντικής κινητικότητας, η LG έχει κερδίσει επαίνους για την ανάπτυξη νέων σεναρίων χρήσης της τεχνολογίας cloud native στο περιβάλλον οδήγησης και για τη διεξαγωγή έρευνας επαλήθευσης τεχνολογίας που φέρνει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας πιο κοντά στην υλοποίηση του SDV. Η LG στοχεύει να βασιστεί στο πρωτοποριακό της έργο και να εδραιώσει την τεχνολογική της ηγεσία μέσω της διεύρυνσης της συνεργασίας της με άλλες παγκόσμιες εταιρείες που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος SDV.

     

    Στην IAA Mobility 2023 στο Μόναχο της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο, η LG παρουσίασε τις απόψεις της σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν τα SDV στη μελλοντική κινητικότητα και πώς προετοιμάζεται ενεργά για αυτή τη νέα εποχή στην τεχνολογία οδήγησης. Η δυναμική της εταιρείας στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός του οχήματος (IVI) της επιτρέπει να αναπτύξει ποικίλες λύσεις – μεταξύ άλλων στους τομείς της πληροφορικής, της επικοινωνίας και του συστήματος λειτουργίας οχημάτων – που θα έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς η αγορά SDV θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.

     

    «Η LG είναι πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της SOAFEE και ανυπομονεί να συνεργαστεί με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου για την πρωτοποριακή τεχνολογία SDV», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions Company. «Η LG έχει κατοχυρώσει την ανταγωνιστικότητα στους τομείς της ψυχαγωγίας πληροφοριών, της τηλεματικής και του ADAS στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εποχή των SDV και σχεδιάζει να συμμετάσχει ενεργά στην εδραίωση κατάλληλων προδιαγραφών του κλάδου στο μέλλον».