Φλόγα: Διάθεση 1.000.000€ για τις ανάγκες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας

Η Φλόγα μπορεί να συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια το έργο της, γιατί έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος από όπου προέρχεται η πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση της δράσης της.

Η Φλόγα όλα τα χρόνια βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, με αποτέλεσμα, όπως θα δείτε στο συν.1, να στηρίζει αθόρυβα και διακριτικά το έργο τους, με τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού, ακόμα και την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων αν χρειαστεί, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, μέσα από δωρεές που έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ από το 2010 έως σήμερα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η συνήθης επικοινωνία με τους διευθυντές των τμημάτων, οι οποίοι ενημέρωναν τον σύλλογο για τις ανάγκες τους, έχει σταματήσει. Ωστόσο, στην Φλόγα γνωρίζουν ότι οι ανάγκες υπάρχουν και μένουν ακάλυπτες εις βάρος όλων των παιδιών που νοσηλεύονται — και όχι μόνο των παιδιών με καρκίνο.

Η Φλόγα, με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της, αποφάσισε να διαθέσει ποσό 1.000.000 € για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, όπου ουσιαστικά πραγματοποιείται η φροντίδα των παιδιών μας.

Παράλληλα ζητεί άδεια για να επικοινωνήσει με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο (ακτινοθεραπευτικό, χειρουργεία, παθολογοανατομικά, εντατικές, τμήματα ιατρικών απεικονίσεων Κ.λΠ.), για να ενημερωθούμε για τις ανάγκες τους και να προχωρήσουμε στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, με μοναδικό στόχο να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η προσφορά του 1 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιεί σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των 2 παιδιατρικών νοσοκομείων (αναλυτικά στο συν.2), το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 420 χιλ. ευρώ ετησίως.