Η Wise Greece υλοποιεί επιτυχώς το SDGs Coffee Breaks

Το 2015 όλες οι χώρες Μέλη του ΟΗΕ, αποφάσισαν ότι έχουμε 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης σαν ανθρωπότητα, γνωστοί και ως SDGs, οι οποίοι είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και πρέπει να τους φτάσουμε μέχρι το 2030. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η μηδενική φτώχεια και πείνα, οι λιγότερες ανισότητες, η ισότητα των δύο φύλων, η διασφάλιση της ζωής στη στεριά και το νερό, η ειρήνη και οι ισχυροί θεσμοί κ.α.

Το 2020, η μη κερδοσκοπική Wise Greece ήταν μία από τις επτά μη κερδοσκοπικές στον κόσμο που βραβεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα, για τη σημαντική συμβολή της στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο την αναγνωρισιμότητα που απαιτείται.  Έτσι, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των SDGs στην Ελλάδα, η Wise Greece σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα “SDGs Coffee Breaks”.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σε 9 μεγάλες Εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και έμπνευση των εργαζομένων τους, γύρω από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα SDGs Coffee Breaks πραγματοποιούνται διαδικτυακά και μέσα σε μόλις 30 λεπτά κάθε μήνα παρουσιάζεται ένας διαφορετικός Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης, μέσα από τα μάτια και τα λόγια ενός ανθρώπου που συμβάλλει θετικά στην επίτευξη του συγκεκριμένου Στόχου.

Κοινωνικοί Επιχειρηματίες, Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, Ηθοποιοί, Περιβαλλοντολόγοι, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί, Άνθρωποι με κάποιας μορφής αναπηρία, μέλη της LGBTQI+ κοινότητας κ.α. συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μοιράζονται τις ιστορίες τους και εμπνέουν εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μήνα!

Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα έχει περισσότερες από 8.700 συμμετοχές ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει 58 SDGs Coffee Breaks, ενώ το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2024 με στόχο να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι για την Παγκόσμια Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και για τη δύναμη της ατομικής ευθύνης του καθένα από εμάς.