ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η «Ώρα της Γης» στην εκπομπή «Προσφέρω» – Σάββατο 23/3

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Επικεφαλής Ανάπτυξης του WWF Ελλάς, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλά για την «Ώρα της Γης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 όταν για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Παρουσιάζει τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος που πραγματοποιείται για 18η συνεχή χρονιά και φέτος εστιάζει στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. Αναφορά επίσης γίνεται και στις δράσεις της ΕΡΤ για την «Ώρα της Γης».

Τέλος, απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, πολίτες, πολιτικούς, φορείς και επιχειρήσεις για να συμμετέχουν, αφιερώνοντας 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση.