Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του προγράμματος Agrifood Leadership

Στο πλαίσιο του προγράμματος Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να έρθουν σε επαφή με διεθνείς καλές πρακτικές στον κλάδο της γεωργίας και του τροφίμου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στις Βρυξέλλες, από 4 έως τις 7 Μαρτίου 2024, με χορηγό τη SKY EXPRESS, την ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες του προγράμματος επισκέφτηκαν τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου εστίασαν σε όλους τους άξονες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ενημερώθηκαν για τα καίρια ζητήματα του κλάδου και τις θέσεις της χώρας μας. Τέλος, ως καλή πρακτική είδαν το δημοπρατήριο φρούτων και λαχανικών της Βelorta αλλά και τον οργανισμό Farmers at the Crossroads.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών η SKY EXPRESS, η ελληνική αεροπορική εταιρεία. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Agrifood Leadership μπορείτε να βρείτε εδώ.