Η ERGO Ασφαλιστική στηρίζει τη νέα γενιά των ακριτικών νησιών μέσω της ExcellenSeas

Η ERGO Ασφαλιστική, ηγέτιδα δύναμη στον ασφαλιστικό κλάδο, υλοποιεί έμπρακτα τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της νέας γενιάς, στηρίζοντας ενεργά την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Θάλασσες Αριστείας» (ExcellenSeas) και το όραμα για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία της κολυμβητικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa, η οποία έθεσε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συγκέντρωση χρηματικών πόρων για την παροχή οικονομικής στήριξης με τη μορφή υποτροφίας για φοιτητές από τα ακριτικά νησιά, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. H ERGO, αναγνωρίζοντας την αξία αυτού του προγράμματος και αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, αποφάσισε να το στηρίξει μέσω δωρεάς.

Η ERGO Ασφαλιστική, ως δωρητής των Θαλασσών Αριστείας, έχει αναλάβει ως υπότροφο την Παναγιώτα Πάσσαρη, φοιτήτρια από την Αμοργό στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υποτροφία ExcellenSeas, που προσφέρει η ERGO, περιλαμβάνει οικονομική στήριξη, mentoring και δυνατότητα πρακτικής άσκησης, με στόχο την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σπουδών της φοιτήτριας και την ομαλή μετάβασή της στην αγορά εργασίας.

Για την ως τώρα στήριξή της, η ERGO Ασφαλιστική βραβεύτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ExcellenSeas που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο «Ζέρβας Λεωνίδας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO, παραλαμβάνοντας το βραβείο, σημείωσε «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε τις Θάλασσες Αριστείας και συμβάλλουμε στην υλοποίηση του σημαντικού τους έργου. Η υποστήριξη της αριστείας και η παροχή ίσων ευκαιριών στους νέους ανθρώπους αποτελεί καίριο κομμάτι της κοινωνικής μας ευθύνης. Όλοι στην ERGO ευχόμαστε στην Παναγιώτα κάθε επιτυχία στις σπουδές της και είμαστε βέβαιοι ότι θα αριστεύσει στον τομέα της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών».

Η ERGO, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, υλοποιεί και στηρίζει δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση, την καινοτομία και την κοινωνική ανάπτυξη. Η υποστήριξη των Θαλασσών Αριστείας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους νέους της Ελλάδας.