Η DS Smith Hellas υποστηρίζει στην πράξη την αειφορία στον αγροδιατροφικό τομέα

Η DS Smith Hellas, ο κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι, συμμετείχε στην τελετή ολοκλήρωσης του τέταρτου κύκλου του προγράμματος «Αγροανέλιξη – Farmers of the Future», από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Open Farm Agora στη Δημοτική Αγορά του Ρέντη, η ομάδα της DS Smith Hellas συνάντησε τους ωφελούμενους που υποστήριξε η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος και συζήτησε μαζί τους σχετικά με τη βιώσιμη συσκευασία και την κυκλική οικονομία, καθώς και τα επόμενα βήματα προς ένα μέλλον με πρόσημο αειφορίας.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου υλοποίησης του προγράμματος, η DS Smith Hellas έδωσε την ευκαιρία σε τρεις ωφελούμενους (μικρούς παραγωγούς και συλλογικά σχήματα) να αποκτήσουν πολύτιμες και εξειδικευμένες γνώσεις μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η εταιρεία, υποστήριξε τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σχετικά με τη σημασία της υιοθέτησης πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας από τις εταιρίες του κλάδου των τροφίμων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων, για τα βιώσιμα εργαλεία αιχμής της DS Smith, όπως τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού, που ποσοτικοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας.

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, οικοτεχνίες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών από όλη την Ελλάδα που είτε μεταποιούν είτε επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους και να εκσυγχρονίσουν την λειτουργία τους.

Η DS Smith Hellas στοχεύοντας στην περαιτέρω υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, επεκτείνει τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση της αειφορίας σε όλες τις δραστηριότητές της. Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές και πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει απτά πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, η DS προάγει τις αρχές κυκλικής οικονομίας ως έναν νέο τρόπο σχεδιασμού και παραγωγής, δημιουργώντας πολλαπλασιαστική αξία για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον.