Mythos: Εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες HORECA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Mythos, σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ και τη Black Light, διοργάνωσαν δύο εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου της HORECA, με στόχο να τους εκπαιδεύσουν πάνω σε θέματα συμπερίληψης, στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να επεκταθεί ακόμη περισσότερο το μήνυμα της ανάγκης για συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στον κλάδο της εστίασης. Έτσι, το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον πλήρως προσβάσιμο χώρο τις Ατράκτου, στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο στον προσβάσιμο πολυχώρο «WE» στη Θεσσαλονίκη, με σταθερούς συνοδοιπόρους τον ΣΚΕΠ και τη Black Light. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι του κλάδου της HORECA ενημερώθηκαν σχετικά με την προσβασιμότητα, ώστε να έχουν τις βασικές γνώσεις και δυνατότητα να εξυπηρετούν ακόμη πιο αποτελεσματικά άτομα με αναπηρία, καθιστώντας τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, προσβάσιμες σε ΟΛΟΥΣ!

Όλοι όσοι συμμετείχαν στα σεμινάρια, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια, να συνομιλήσουν με ειδικούς στο κομμάτι της αναπηρίας και να ενημερωθούν για όλους τους παράγοντες και τις ανάλογες εγκαταστάσεις που απαιτούνται, προκειμένου να θεωρηθεί μία επιχείρηση εστίασης πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, είτε πρόκειται για άτομα με κινητικά προβλήματα είτε με προβλήματα όρασης.

Στόχος της μπύρας Mythos για φέτος είναι να κάνει ακόμη πιο προσβάσιμη τη χαρά σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, μιας και η χαρά αποκλείεται να αποκλείσει κάποιον! Επομένως, προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν την προσβάσιμη διασκέδαση, ενώ παράλληλα εκπαιδεύουν σχετικά με τη συμπερίληψη, επεκτείνοντας μάλιστα το μήνυμά του και γεωγραφικά!