Στρατηγική σύμπραξη DyonMed και Power Health για την ενίσχυση του ρόλου των φαρμακείων στην πρόληψη

Δύο μεγάλες εταιρείες που εστιάζουν στην πρόληψη, η DyonMed και η Power Health, ενώνουν το στρατηγικό τους όραμα και καινοτομούν αναδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο του φαρμακείου στη φροντίδα της υγείας της κοινότητας.

Μέσα σε μία κοινωνική συγκυρία όπου αναγνωρίζεται η τεράστια σημασία της πρόληψης, το φαρμακείο αναδεικνύεται ως ένα πεδίο ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, με δράσεις που διευρύνουν τον κοινωνικό ρόλο και την επιστημονική ταυτότητα του φαρμακοποιού. Αυτήν τη νέα οντότητα του φαρμακείου στηρίζουν με τη συνεργασία τους δύο εταιρείες που έχουν δείξει έμπρακτα τη δέσμευσή τους στην έννοια της πρόληψης, ενώνοντας το στρατηγικό τους όραμα και τις δυνάμεις τους.

DyonMed & Power Health: Κοινό όραμα η ενίσχυση της πρόληψης

Αναγνωρίζοντας την ενισχυμένη δυναμική και τον κοινωνικό ρόλο της πρόληψης, δύο πρωτοπόρες εταιρείες, η Power Health και η DyonMed, συμπράττουν, ισχυροποιώντας την προσφορά τους και τη θέση τους στην αγορά.

Η Power Health, εδώ και 40 περίπου χρόνια, έχει εισαγάγει στη χώρα μας την έννοια της πρόληψης, διαθέτοντας στα φαρμακεία καινοτόμα προϊόντα όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, προβιοτικά και εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την καλή υγεία και συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων και ελλείψεων. Σήμερα, η Power Health επεκτείνει τη συνεισφορά της στην πρόληψη συμπράττοντας με την εταιρεία DyonΜed, την ελληνική εταιρεία που εισήγαγε τον θεσμό του Point of Care Self Testing και της πρόληψης στο φαρμακείο μέσω των καινοτόμων αυτοδιαγνωστικών self tests και rapid tests που παρασκευάζει και διαθέτει στην αγορά.

Η Power Health αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή και προώθηση των self tests της DyonΜed στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Στόχος η ένταξη ακόμη περισσότερων σημείων πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φαρμακοποιών σχετικά με τη σύσταση προϊόντων αυτοδιάγνωσης σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά το φαρμακείο και ζητούν τη συμβουλή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η στοχευμένη στρατηγική συνεργασία πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι προσανατολισμένο στην ιδέα της πρόληψης και τον ενεργό ρόλο συμμετοχής του φαρμακοποιού σε αυτόν τον σκοπό, συνεχίζοντας άμεσα το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» με την πρόληψη για την καρκίνο του παχέος εντέρου στα φαρμακεία μέσω του self testing.

Η DyonΜed και η Power Health μέσα από την εμπορική τους συνέργεια θα συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της ενεργούς πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών από το φαρμακείο της γειτονιάς τους. Διαθέτοντας ο φαρμακοποιός τα κατάλληλα αυτοδιαγνωστικά εργαλεία και με συνεχή ενημέρωση, μπορεί να εκπληρώσει ακόμη πιο αποτελεσματικά τον ρόλο του στη φροντίδα της υγείας του πολίτη γνωρίζοντας καλύτερα και συστήνοντας τη χρήση στοχευμένων προϊόντων βιταμινών και συμπληρωμάτων πρόληψης με την υπογραφή της Power Health αλλά και έγκαιρου ελέγχου και αυτοδιάγνωσης μέσα από το στοχευμένα καινοτόμα προϊόντα πρόληψης self testing της DyonMed.

«Για μας η στρατηγική αυτή συμμαχία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ξεκινά σε μια περίοδο που οι φορείς υγείας παγκοσμίως προσανατολίζονται στην πρόληψη. Σε αυτή τη φάση που στη χώρα μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας μιλά και ενεργεί με δράσεις για πρόληψη, εμείς είμαστε η πλατφόρμα πρόληψης που μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά τόσο για τους πολίτες όσο και για τους φορείς υγείας.

Έχοντας ξεκινήσει εδώ και περίπου 3 χρόνια τις δράσεις με τα φαρμακεία πρόληψης, τονίζοντας και ενισχύοντας τον ρόλο του φαρμακοποιού, είναι θετική συγκυρία η «συνάντηση» με την Power Health, μία εταιρεία που για περισσότερα από 40 χρόνια έχει στο κέντρο του επιχειρηματικού της πυρήνα την πρόληψη. Ευελπιστώ ότι όταν δύο εταιρείες συμφωνούν επιχειρηματικά και αξιακά, όταν έχουν το ίδιο όραμα για την κοινότητα, η επιτυχία είναι δεδομένη. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που προχωράμε μαζί με την Power Health την ένταξη των νέων υπηρεσιών Point of Care Self Τesting στα φαρμακεία» δηλώνει η Χριστίνα Πούλου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της DyonMed AE σχετικά με τη νέα αυτή επιχειρηματική σύμπραξη.

«Στην Power Health η βάση της φιλοσοφίας μας είναι η πρόληψη. Αυτή είναι η αποστολή μας όλα αυτά τα χρόνια, να αξιοποιούμε τη δύναμη της φύσης αναπτύσσοντας προϊόντα υγείας που θωρακίζουν την υγεία του καταναλωτή και προλαμβάνουν ασθένειες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σύγχρονο φαρμακείο μετατρέπεται σε ένα σημείο φροντίδας και πρόληψης για τον καταναλωτή – ασθενή, αναλαμβάνοντας μια μοναδική κοινωνική αποστολή που ξεφεύγει από τα στενά όρια του εμπορίου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Dyonmed και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε το Point of Care Self Τesting να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο φαρμακείο», δηλώνει ο Αντώνης Κοσάρης, Γενικός Διευθυντής της POWER HEALTH AEBE σχετικά με τη νέα αυτή επιχειρηματική σύμπραξη.