Έναρξη συνεργασίας της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στη σύναψη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας προχωράει η Ποτοποιία Πλωμαρίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Λέσβου. Με συντονιστές τον κο. Αθανάσιο Στασινάκη, Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος και τον κο. Κωνσταντίνο Τοπουζέλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη 5ετία μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη στήριξη αποφοίτων.

Με δεδομένο τον σεβασμό της αποσταγματοποιίας προς το περιβάλλον και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των πρακτικών της παραγωγικής διαδικασίας για ένα μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, η Ποτοποιία σχεδιάζει τη διοργάνωση περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων σε ευρύτερες κοινωνικές/επαγγελματικές ομάδες της περιοχής με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Για το 2024 οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα έχουν ως θέμα την ανακύκλωση και το νερό και θα αποτελέσουν συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημαντικές θα είναι και οι συμμετοχές της εταιρείας σε συνέδρια και δράσεις του Πανεπιστημίου. Τα δύο μέρη επίσης θα υλοποιούν από κοινού εκδηλώσεις με στόχο τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Η δέσμευση της Ποτοποιίας Πλωμαρίου για τη στήριξη της εντοπιότητας και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων της ξεκινάει από τα χρόνια της δημιουργίας της. Από τότε μέχρι σήμερα στους πρωταρχικούς της στόχος ήταν πάντα να δίνει πνοή στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου καθώς και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που έχουν όραμα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δίνονται βραβεία και υποτροφίες σε φοιτητές που αριστεύουν ή πετυχαίνουν δημοσιεύσεις των εργασιών τους σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα, το αποστακτήριο θα «ανοίξει τις πύλες του» σε φοιτητές της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να οργανωθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Ούζου: «Ο Κόσμος του Ούζου» της Ποτοποιίας όπου οι φοιτητές θα ενημερώνονται για την παραγωγική διαδικασία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής ούζου. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών των δύο Τμημάτων και υποστήριξη στην εκπόνηση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία με κάθε ευκαιρία προάγει τη διάδοση της ελληνικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του τόπου, στόχος είναι οι συγκεκριμένες επισκέψεις με τη διαμεσολάβηση της Ποτοποιίας να συνδυάζονται με επισκέψεις και σε άλλους χώρους που αποτελούν σημείο αναφοράς για το νησί.

Με κοινό όραμα και στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου χαράζουν μαζί την επόμενη μέρα, με αγάπη και αφοσίωση στον τόπο καταγωγής τους.