KRAFT Paints: Αρωγός στην αισθητική ανανέωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου

O καλλιτέχνης – street artist Life In Colour έδωσε χρώμα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, με μια τοιχογραφία που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» της. Αρωγός της δράσης ήταν η KRAFT Paints, που προσέφερε όλα τα χρώματα για να γίνει πραγματικότητα αυτή η μοναδική τοιχογραφία σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «το έργο αυτό, όπως και πολλές άλλες τοιχογραφίες μου, έχουν πηγή έμπνευσης τη Φύση. Σε αυτή την τοιχογραφία η εικόνα που δημιούργησα θα μπορούσε να είναι ένα καρέ από ένα σύγχρονο παραμύθι».

Το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της Urban Act για αισθητικές παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της χώρας. Από το 1998, η UrbanAct, παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τα κτήρια και εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας από καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, αλλά και την αξία της αλληλοβοήθειας.

Η χορηγία των χρωμάτων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της KRAFT Paints «Cities of Color» και η υλοποίηση του έργου αποτέλεσε συνδιοργάνωση της διεύθυνσης του σχολείου και της UrbanAct.