2ο Συνέδριο Effective Dialogue: Reality Check – Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 4 Ιουνίου 2024

Στο 2ο Συνέδριο Effective Dialogue: Reality Check, στις 4 Ιουνίου 2024, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, 60 σημαντικοί συνομιλητές, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της κοινωνίας των πολιτών, του επιχειρηματικού χώρου, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, συζητούν για το πώς μπορεί να υπάρξει μια απρόσκοπτη συνεργασία μπροστά στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και η κοινωνία.

Οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Ευστάθιος Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δασών, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και Πέτρος Βαρελίδης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων εκπροσωπώντας την Ελληνική Πολιτεία, συμμετέχουν σε πάνελς σημαντικών ομιλητών και συζητούν κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τι έχει οδηγήσει στη μαζική αύξηση των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια και ποιος ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής σε αυτό; Ποιοι είναι οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης στη χώρα μας; Περιβάλλον και Βιοποικιλότητα, ποια είναι η σχέση τους με τις υποδομές ενέργειας;

Η πρέσβειρα της Αυστραλίας, Alison Duncan και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Ζέφη Δημαδάμα συζητούν με άλλες σημαντικές ομιλήτριες για τη σημερινή θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Έχει αναβαθμιστεί η επαγγελματική παρουσία των γυναικών σε υψηλόβαθμες εταιρικές θέσεις και πόσο δυνατή είναι η ανέλιξή τους σε ισότιμη σχέση με τους άντρες;

Ο Μάνθος Σανταμούρης, καθηγητής Υψηλής Αρχιτεκτονικής Απόδοσης στο Πανεπιστήμιο Anita Lawrence της Μελβούρνης, καταγράφει μια σειρά από σύγχρονες εξελίξεις που εφαρμόζονται σε πόλεις σε όλον τον κόσμο με στόχο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών & του Πολυτεχνείου Δανίας, συζητά για τη σημασία της βιώσιμης κατανάλωσης απέναντι στην αλόγιστη σπατάλη των ανθρώπινων πόρων.

Ο Κωστής Παπαϊωάννου, Πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, αναφέρεται στον πολιτισμό και την κοινωνική ανθεκτικότητα, καθώς και στην κρίσιμη αξία της πολιτικής για τον πολιτισμό σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων.

Ο Δημήτρης Λάλας Επίτιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. και η Ελένη Γαζή Ιδρύτρια της ΕΛΙΞ, δύο διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, συζητούν με μία μαθήτρια Λυκείου για πώς ήταν ο κόσμος μας χθες, πώς είναι σήμερα, πώς θα είναι αύριο. Είναι τελικά αλήθεια ότι ο κόσμος μας βαδίζει όλο και περισσότερο προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια;

 

Σε αυτήν την εποχή που χαρακτηρίζεται από βαθιά περιβαλλοντική κρίση, έντονο κοινωνικό αναβρασμό και μια σειρά προκλήσεων ακόμα και στην εταιρική διακυβέρνηση, σημαντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών, όπως ο  Νίκος Δημόπουλος, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, η Μαρία Δημοπούλου, Regional Head Europe Sustainability Engagement, της Philip Morris International, ο Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, η Μάρθα Κεσίσογλου, Executive Director Corporate Affairs, της Nova, η Karolina MarkiewiczKuskowska, Γενική Διευθύντρια της Henkel Hellas, η Άννα Μάλτη, ESG Lead, του OTE Group Of Companies, ο Σπύρος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων. Σύμβουλος της Enveco ΑΕ, ο Ηλίας Σαββάκης, Director of Sustainability & CSR Branch της ΔΕΔΔΗΕ, συναντιούνται για να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα.  Παράλληλα, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων όπως η Αλεξάνδρα Πάλλη, Πρόεδρος ΔΣ, CSR HELLAS και η Παναγιώτα Λαμπροπούλου, Executive Director UN Global Compact Network Greece, συζητούν για τις προκλήσεις στην αντιμετώπιση παραπλανητικών ισχυρισμών στον εταιρικό χώρο.

Οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Νίκος Ορφανός συμμετέχουν σε συζητήσεις που αφορούν την αξιόπιστη ενημέρωση και την επίδραση των περιοριστικών πεποιθήσεων στην εξέλιξή μας.

Το 2ο Συνέδριο Effective Dialogue: Reality Check με τον διάλογο των σημαντικών ομιλητών και ομιλητριών του, αποτελεί μια πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε μια ουσιαστική, αποτελεσματική επικοινωνία για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων της εποχής μας. Με την παρουσία του έρχεται για να αναδείξει τη σημασία της επικοινωνίας και της εξεύρεσης λύσεων μέσω του γόνιμου διαλόγου, καθώς και των αποτελεσματικών συμβιβασμών σε ετερόκλητες απόψεις. Ακολουθεί τα βήματα του 1ου Συνεδρίου Effective Stakeholder Dialogue: Ο διάλογος στα μεγάλα ζητήματα, όπου 200 συμμετέχοντες και 66 ομιλητές από 7 χώρες, συνομίλησαν παραγωγικά, θίγοντας αιχμηρά ζητήματα μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

  • Το Συνέδριο αποτελεί συνδιοργάνωση των: Sympraxis, Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβούλευσης, ΑΝΙΜΑ
  • Ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.effectivedialogue.gr
  • Δηλώστε τη συμμετοχή σας: ΕΔΩ.
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: Business Events Calendar, CSRNews, CSR & ESG Week, Daily Fax, Eco Ζην, ΕΜΕΑ Business Voice, Επιχειρώ, ESG+Stories, Ethos MEDIA, Green Business, Marketing Week, Palowise, Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.
  • Digital Partner: Business Review Greece.
  • Χορηγοί: ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (Πρόγραμμα Φυσικό Περιβάλλον και Κλιματική Ουδετερότητα – Εξωστρεφείς Δράσεις 2024), HENKEL, ΔΕΗ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.
  • Με την πολύτιμη συνεργασία της Global Sustain, της WASP Studio, του Σεραφείου του Δήμου Αθηναίων και του Quality Catering.
  • Με την πολύτιμη υποστήριξη: CSR Hellas, SBC Greece.