Ίδρυμα Ευγενίδου: Διοργανώνει συνέδριο για το κλίμα στις 28-29/6

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» στις 28 και 29 Ιουνίου 2024. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη και επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να δοκιμάζονται είτε από έντονες βροχοπτώσεις είτε από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης. Η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία χρόνια τις σημαντικές επιπτώσεις της, οι οποίες δυστυχώς αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς το κλίμα εξακολουθεί να μεταβάλλεται.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, που στηρίζει σταθερά τη γενέτειρα του μεγάλου ευεργέτη και ιδρυτή του με διάφορες πρωτοβουλίες, δηλώνει παρών και στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ανάληψης δράσεων για το κλίμα και άρα για τη ζωή και το μέλλον των νέων του ακριτικού Έβρου, βασικό προαπαιτούμενο για μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Θράκης. Μέσα από δεκάδες δράσεις, το Ίδρυμα συνεισφέρει στην ποιοτική εκπαίδευση της νέας γενιάς και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες, πρόκληση την οποία θέτουν πλέον σε κίνδυνο οι κλιματικές αλλαγές.

Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνον για τις περιβαλλοντικές αλλά και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ταυτόχρονα, επιδίωξη του συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη, την πολιτική και τους πολίτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις της Θράκης στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, των υποδομών και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Δηλώστε συμμετοχή στο συνέδριο, ακολουθώντας τον σύνδεσμο [link]