Ομιλία της Ιστορικού, Ομότιμης Καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου στο πλαίσιο του Θεσμού “The Ellinikon Moments”

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ο θεσμός “The Ellinikon Moments” της LAMDA Development, υποδέχεται, στο The Ellinikon Experience Centre, μέσα από την ενότητα “Talks”, την κορυφαία Ιστορικό, συγγραφέα, ερευνήτρια και βραβευμένη για την Πανεπιστημιακή της διδασκαλία Μαρία Ευθυμίου.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Μαρία Ευθυμίου «Οι Έλληνες παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί στο τομέα του επιχειρείν από την εποχή των Μυκηναίων και κρατούν την επίδοση τους αυτή και στους νεότερους χρόνους, μέχρι και σήμερα. Το κύριο πεδίο τους είναι η θάλασσα, ωστόσο ξεχωρίζουν και στη στεριά, με ιδιαίτερες επιδόσεις κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας και τον «μακρύ» 19ο αιώνα».

Η εκδήλωση με την αναμενόμενη συναρπαστική αφήγηση της Μαρίας Ευθυμίου «Επιχειρηματικότητα και Έλληνες: Μια ιστορία με βαθιές ρίζες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:30 στο The Ellinikon Experience Centre, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την προκράτηση θέσης εδώ.

Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube.

 

The Ellinikon Moments | Talks

Μέσα από τον θεσμό “The Ellinikon Moments”, η LAMDA Development υλοποιεί μια σειρά από ομιλίες και δράσεις με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Ελληνικού. Παράλληλα, προμηνύει το μέλλον του The Ellinikon, φέρνοντας στο προσκήνιο το όραμα για την ανάπτυξή του σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.

Η έναρξη των “Talks” έγινε τον Οκτώβριο του 2023, με ομιλία του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη και συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο του 2024, με την ομιλία του Αρχιτέκτονα-Αρχιτέκτονα Τοπίου Θωμά Δοξιάδη.

Στους επόμενους μήνες, τόσο η ενότητα “Talks”, όσο και οι υπόλοιπες θεματικές του “The Ellinikon Moments”, “Culture” και “Heritage”, θα εμπλουτιστούν με νέες ομιλίες και δράσεις.