Kaizen Foundation και UEFA Foundation For Children στηρίζουν την πρωτοβουλία “10.000 χαμόγελα”

Το Kaizen Foundation, o Διεθνής Κοινωφελής Οργανισμός που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Kaizen Gaming, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το UEFA Foundation for Children, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία «10,000 Smiles» («10.000 χαμόγελα»). Αυτή η δράση θα προσφέρει 10.000 εισιτήρια για τους αγώνες του UEFA EURO 2024™, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, σε συλλόγους που εργάζονται με ευάλωτα παιδιά, φέρνοντάς τους χαμόγελα και αξέχαστες εμπειρίες.

Το UEFA Foundation for Children προσφέρει τα συγκεκριμένα εισιτήρια σε παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών που ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες, καθώς και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες από 8 έως 21 ετών. Η επιλογή γίνεται σε συντονισμό με κάθε διοργανώτρια πόλη, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας σημείωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με το UEFA Foundation for Children. Η προσήλωσή μας στη βελτίωση της ζωής των παιδιών είναι εμφανής από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης μας, μέσω των έργων ανακαίνισης στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στην Αθήνα και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Πιτέστι στη Ρουμανία. Πρόκειται για έργα, για τα οποία έχουμε προχωρήσει σε δωρεές συνολικής αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Τώρα υποστηρίζουμε την προσπάθεια του UEFA Foundation for Children να κάνει 10.000 παιδιά να χαμογελάσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το πρώτο από τα projects που θα υλοποιήσουμε μαζί με το UEFA Foundation for Children, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποστολή του Kaizen Foundation να έχει θετικό αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Kaizen Foundation και το UEFA Foundation for Children θα φιλοξενήσουν συνολικά 10.000 παιδιά, σε 40 αγώνες και 10 διαφορετικά στάδια. Οι διοργανώτριες πόλεις και τα γερμανικά ομοσπονδιακά υπουργεία θα διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού του αριθμού των ενηλίκων που χρειάζονται για να συνοδεύσουν τα παιδιά και της διασφάλισης της προσβασιμότητας στα γήπεδα. Οι διοργανώτριες πόλεις θα οργανώσουν, επίσης, τη μεταφορά προς και από τα στάδια και θα εξασφαλίσουν γονική εξουσιοδότηση σε συνεργασία με ωφελούμενους οργανισμούς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλεύουμε μαζί με το Kaizen Foundation για την πρωτοβουλία “10,000 Smiles”. Από την πρώτη ημέρα μας έγινε ξεκάθαρο, ότι η ομάδα του Kaizen Foundation μοιράζεται το όραμα και την αφοσίωσή μας να φέρουμε τη χαρά του ποδοσφαίρου σε παιδιά, που είτε ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, είτε έχουν ειδικές ανάγκες», δήλωσε ο Kluser Urs, Γενικός Γραμματέας του UEFA Foundation for Children. Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Η υποστήριξη οργανισμών, όπως το Kaizen Foundation, είναι κομβική για την επίτευξη του στόχου να κάνουμε τον αθλητισμό πιο προσβάσιμο και να φέρουμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.  Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερες συνεργασίες με το Kaizen Foundation στο μέλλον».