ΑΒ Βασιλόπουλος: Ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες λιανικής στην Ελλάδα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδείχθηκε ως ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα, σύμφωνα με το kariera.gr. Τα ευρήματα αναδείχθηκαν μέσα από σχετική έρευνα που παρουσίασε το siteσταδιοδρομίας, παρουσιάζοντας την ΑΒ μεταξύ των 10 Εργοδοτών Επιλογής στη λιανική, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που δίνει και τις δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία για αυτόν τον σκοπό και οι οποίες αναγνωρίζονται από τους εργαζομένους.

Ειδικότερα, το kariera.gr, αξιολογώντας το Employer Brand 86 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής, παρουσίασε τα ευρήματα που προέκυψαν μέσα από μελέτη του τμήματος Employer Branding Solutions, η οποία ανέδειξε τους εργοδότες επιλογής όπως αυτοί επιλέχθηκαν από τους υποψήφιους και επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στους εξής πυλώνες:

  • Τι ξεχωρίζει τον κάθε εργοδότη
  • Συνέπεια και Συνοχή στην παρουσία σε κανάλια προβολής
  • Career Site
  • Candidate Experience

Στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε έρευνα όπου 1.805 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι του κλάδου της λιανικής ρίχνουν φως στο τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει ελκυστικό έναν εργοδότη και κατηγοριοποιούν τις 86 εταιρείες σύμφωνα με 8 διαφορετικά κριτήρια:

  • Εργασιακό Περιβάλλον
  • Ευκαιρίες Εξέλιξης & Ανάπτυξης
  • Κοινωνική Ευθύνη
  • Μισθοί/Παροχές
  • Εργασιακή Ασφάλεια
  • Ακεραιότητα Οράματος & Αξιών
  • Ισορροπία Επαγγελματικής και Προσωπικής ζωής
  • Εξωστρέφεια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, έχοντας στο επίκεντρο κάθε δράσης της τους ανθρώπους της, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη και να υλοποιεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον και διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Βασική πεποίθηση, άλλωστε, των ανθρώπων της ΑΒ είναι ότι η συμπερίληψη δεν αποτελεί απλώς μια έννοια, αλλά είναι ενσωμάτωση σε όλα τα επίπεδα, ως προς το φύλο, την ηλικία, τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τις ικανότητες και δεξιότητες του καθενός, καθώς επίσης ότι οι διαφορετικές πτυχές των ανθρώπων συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιχείρησης. Για αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλομορφία, την ισότητα και την προώθηση ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Όσον αφορά σε περαιτέρω ενέργειες της εταιρείας, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από το 2020, στηρίζοντας την εργασιακή ένταξη ευάλωτων ομάδων και «δίνοντας φωνή» σε κάθε προσωπικότητα, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 64,59% του ανθρώπινου δυναμικού (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2022) και το 50% της διοικητικής ομάδας, με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποιεί ενημερωτικά webinars σχετικά με το φύλο και την αναπηρία και αναλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη της υγείας και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Ακόμη, οι εργαζόμενοι της ΑΒ έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών. Η εταιρεία αναδεικνύει επίσης την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, παρέχοντας στους ανθρώπους της προγράμματα ευεξίας, όπως το «Ευ Ζην WELLBEING». Μόνο το 2023, η εταιρεία παρείχε πάνω από 375 χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης στους εργαζομένους της, ενώ προχώρησε στην κάλυψη του 73% των ανοικτών θέσεων εργασίας εσωτερικά, στηρίζοντας έμπρακτα την προσωπική ανέλιξη του δυναμικού της. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε όλους, ενώ κάθε μήνα προσφέρει σε όλους, επιπλέον, 50€ συνδυαστικά με 7% έκπτωση για τις αγορές στα καταστήματά της.

Από το 1939 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΑΒ Βασιλόπουλος έως και σήμερα, που απαριθμεί περισσότερους από 13.650 εργαζόμενους, 580 καταστήματα και 4 αποθήκες, οι άνθρωποί της δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν τη διαφορά στις ζωές όλων μας, διασφαλίζοντας την απαραίτητη φροντίδα για τους πελάτες, τους συνεργάτες, την κοινωνία και το περιβάλλον.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.