Το ιαπωνικό πάρκο στο Παγκράτι φιλοξένησε για 3η χρονιά το καλοκαιρινό φεστιβάλ «Natsu Matsuri»

Την καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή γιορτή «Natsu Matsuri» στο πρώτο δημόσιο ιαπωνικό πάρκο της πόλης, στο Παγκράτι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, πολίτες της Αθήνας, τουρίστες και μέλη της ιαπωνικής κοινότητας. H εορταστική εκδήλωση, με τον ιδιαίτερο ρυθμό και παλμό που προσέδωσαν οι παραβρισκόμενοι, υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, με συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της ιαπωνικής πρεσβείας, και την υποστήριξη της JTI.

Το «Natsu Matsuri» αποτελεί την πλέον δημοφιλή γιορτή της Ιαπωνίας με θρησκευτικές ρίζες στην Αρχαιότητα, που στην Ελλάδα αναμιγνύεται με τη μεσογειακή κουλτούρα, δίνοντας μια μοναδική βιωματική αίσθηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Ελένη Ζωντήρου, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. κ. Koichi ITO και η Γενική Διευθύντρια της JTI Ελλάδας κ. Lili Zigoslu.

Με στόχο να δημιουργηθεί μια ολιστική βιωματική εμπειρία πολιτισμού, στη διάρκεια της βραδιάς,  όσες και όσοι κατέκλεισαν το πάρκο είχαν την ευκαιρία να γευθούν αυθεντικά ιαπωνικά εδέσματα, να απολαύσουν την αυθεντική διακόσμηση, αλλά και να  συμμετέχουν σε μια ζωντανή παράσταση παραδοσιακού ιαπωνικού χορού από την Chihoco Yanagi, πρέσβειρα και performer του Shin Buyo, της πρωτοποριακής και σύγχρονης χορευτικής εκδοχής του παραδοσιακού χορού Nihon Buyo.

Η Γενική Διευθύντρια της JTI κ. Lili Zigoslu εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Δήμο Αθηναίων και την Πρεσβεία της Ιαπωνίας για την εμπιστοσύνη τους στη JTI. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Σκορδίλη διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes που ανέλαβε πριν από τρία χρόνια μαζί με την ομάδα του το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου και φροντίζει μέχρι σήμερα για τη διατήρηση του πάρκου, και επανέλαβε τη δέσμευση της JTΙ για αδιάλειπτη συνέχιση της συντήρησής του. Παράλληλα η κυρία Lili Zigoslu δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζουμε το “Natsu Matsuri” στο πρώτο δημόσιο ιαπωνικό πάρκο της Αθήνας. Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά τη σταθερή και ακλόνητη δέσμευση της JTI για τη δημιουργία βιώσιμων χώρων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Το Ιαπωνικό Πάρκο στο Παγκράτι δεν είναι μόνο ένα καταφύγιο φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα ζωντανό παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών».