Pernod Ricard Hellas – iSea: Ολοκληρώθηκε η 3η χρονιά της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας “My Beach. Our Planet”

περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My Beach. Our Planet”, της Pernod Ricard Hellas σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, ολοκληρώθηκε για 3η χρονιά, με καθαρισμούς παραλιών σε όλη την Ελλάδα και παροχή εκπαίδευσης και εξοπλισμού για βιώσιμη λειτουργία σε επαγγελματίες εστίασης σε beach bars.

Μάλιστα φέτος, η πρωτοβουλία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς για πρώτη φορά, πέρα από την εθελοντική συμμετοχή στους καθαρισμούς παραλιών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες μπόρεσαν να βοηθήσουν και από το super market: κάθε αγορά προϊόντος Beefeater, Absolut, Havana Club 3 ετών & Havana Club Especial σε επιλεγμένα super markets, συνέβαλε στον καθαρισμό 2,5 τ.μ. παραλίας.

Από το 2022 έως σήμερα, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My Beach. Our Planet” έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα:

  • 25 καθαρισμοί παραλιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο και Καλαμάτα
  • >1.300 εθελοντές
  • 3,9 τόνοι απορριμμάτων έχουν συλλεχθεί
  • 4,4 τόνοι λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης
  • 21 τόνοι γυαλί & πλαστικό έχουν ανακυκλωθεί
  • >400 επαγγελματίες εστίασης έχουν εκπαιδευθεί

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας της πρωτοβουλίας “My Beach. Our Planet” με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», έχουν τοποθετηθεί σταχτοδοχεία στις παραλίες που πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μία ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video με αποσπάσματα των φετινών δράσεων εδώ.

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My Beach. Our Planet”, στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για τις ελληνικές παραλίες όσο και για τον κλάδο της εστίασης, με ένα δίκτυο δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερα στο www.mybeachourplanet.gr .