ViewSonic: Απέσπασε το πρώτο βραβείο EPEAT Gold στον κόσμο για τις οθόνες σήμανσης

Η ViewSonic Corp., κορυφαίος πάροχος οπτικών και EdTech λύσεων παγκοσμίως, με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι έγινε το πρώτο brand στον κόσμο που κατάφερε να λάβει βαθμολογία «Gold» από το Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT), το κορυφαίο οικολογικό σήμα ηλεκτρονικών στον κόσμο, στην κατηγορία οθονών σήμανσης. Η πιστοποιημένη διαδραστική οθόνη ViewBoard, η οποία περιλαμβάνει και μοντέλα αφής, ξεχωρίζει στην κατηγορία της, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της εταιρείας στην παροχή προϊόντων που μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά την παραγωγή και τη χρήση, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία.

Το EPEAT αξιολογεί τα ηλεκτρονικά προϊόντα με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και η βαθμολογία «Gold» υποδηλώνει το υψηλότερο επίπεδο περιβαλλοντικής απόδοσης. Τα προϊόντα με βαθμολογία «Gold» πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας, που περιλαμβάνουν τη μειωμένη χρήση επικίνδυνων υλικών, την ενεργειακή απόδοση και τη μακροζωία του προϊόντος.

«Ως παγκόσμιος πάροχος λύσεων, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα και η εφοδιαστική μας αλυσίδα συμμορφώνονται με τα υψηλότερα φιλικά προς το περιβάλλον πρότυπα, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα», δήλωσε ο Bonny Cheng, Chief Operating Officer της ViewSonic. «Η απόκτηση της πρώτης βαθμολογίας EPEAT Gold στην κατηγορία οθονών σήμανσης αποτελεί απόδειξη της αδιάκοπης επιδίωξής μας για βιωσιμότητα. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις που πληρούν και υπερβαίνουν τα παγκόσμια πρότυπα.»

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο στις βιώσιμες διαδραστικές οθόνες

Η σειρά ViewBoard 65″, με βαθμολογία EPEAT Gold, είναι κατασκευασμένη με άνω του 90% ανακυκλωμένα υλικά, υπερβαίνοντας το πρότυπο της αγοράς. Σχεδιασμένη με γνώμονα την περιβαλλοντική ευθύνη, η σειρά ViewBoard μειώνει τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών, διασφαλίζοντας την τεχνολογική πρόοδο με σεβασμό στον πλανήτη.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη της βαθμολογίας Gold είναι η αφοσίωση της ViewSonic στην προώθηση μιας υπεύθυνης και διαφανούς εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία βοηθά τους προμηθευτές της να θεσπίσουν ολοκληρωμένα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και να δημιουργήσουν πλήρη γνωστοποίηση υλικών (Full Material Disclosure – FMD) για να πληρούν αυστηρά κριτήρια. Αυτό περιλαμβάνει την δημοσιοποίηση των ουσιών που περιέχονται στα υλικά και τα εξαρτήματα, διασφαλίζοντας ότι το προϊόν πληροί τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Επέκταση της βιωσιμότητας σε όλο το χαρτοφυλάκιο οθονών της ViewSonic

Εκτός από αυτό το πρόσφατο επίτευγμα, η ViewSonic έχει μια ποικιλία λύσεων που είναι συμβατές με το EPEAT Gold από το 2023. Η εταιρεία έχει επίσης επιτύχει τον υψηλότερο αριθμό πιστοποιήσεων EPEAT Silver για τις διαδραστικές και εμπορικές οθόνες της στην κατηγορία των οθονών σήμανσης, ενώ το 90% των οθονών της σειράς WorkPro είναι επίσης πιστοποιημένες με EPEAT.

Τα προϊόντα με βαθμολογία EPEAT Gold της ViewSonic περιλαμβάνουν τη σειρά ViewBoard IFP6533 Series, διάφορα εργονομικά WorkPro monitor και την προ-βαθμονομημένη οθόνη ColorPro, γνωστή για την εξαιρετική απόδοση χρώματος. Επιπλέον, οι σειρές προβολέων laser και LED διαθέτουν μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας με υψηλή φωτεινότητα και διάρκεια ζωής έως και 60.000 ώρες. Αυτές οι πηγές φωτός χωρίς λαμπτήρα προσφέρουν μία φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τους παραδοσιακούς προβολείς λαμπτήρων, οι οποίοι έχουν βάση τον υδράργυρο.

Η ViewSonic είναι αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα και εστιάζει στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες. Με στόχο την υπέρβαση των περιβαλλοντικών κανονιστικών προτύπων, η εταιρεία υιοθετεί ενεργά πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα και οι δραστηριότητές της θέτουν νέα σημεία αναφοράς στα πρότυπα αειφορίας. Με τη δέσμευση να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 – ένας στόχος που επικυρώθηκε από την πρωτοβουλία Science-Based Targets (SBTi) το 2024 – η ViewSonic αποδεικνύει την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα μέσω της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της απανθρακοποίησης στην αλυσίδα εφοδιασμού, της ανάπτυξης προϊόντων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των προϊόντων, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα.