Douleutaras: Ανέλαβε τον καθαρισμό των Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης μετά τις πυρκαγιές

Λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, ο Douleutaras, ο no1 Πάροχος Υπηρεσιών και Λύσεων για το Σπίτι, σε συνεργασία με το Humanity Greece και τον Δήμο Πεντέλης, ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τον καθαρισμό του Γυμνασίου και του Λυκείου σχολείου της Νέας Πεντέλης, που μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής βρίσκεται σε δυσμενή εσωτερική και εξωτερική κατάσταση.

Η ελληνική εταιρεία Douleutaras ανταποκρίθηκε άμεσα στο εθελοντικό κάλεσμα του Humanity Greece, καθώς η ομάδα έχει αναλάβει εξ’ολοκλήρου την στήριξη των πυρόπληκτων της ΒΑ Αττικής, προκειμένου το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, να χτυπήσει ξανά απρόσκοπτα.

Όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννης Πουλουπάτης, Co-Founder του Douleutaras, «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες για να παραδοθούν τα σχολεία στην αρχική τους κατάσταση. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση της εκπαίδευσης αλλά και της κοινότητας».

Οι εργασίες καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στα κτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου της Νέας Πεντέλης (ανήκουν στο Δήμο Πεντέλης), και βρίσκονται επί της οδού Μεσολογγίου, σε πολύ κοντινή απόσταση με το κλειστό γυμναστήριο που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Τα δύο σχολικά συγκροτήματα υπέστησαν, αρκετές ζημιές, ενώ η κατάσταση από άποψη καθαριότητας και υγιεινής ήταν αρκετά προβληματική. Επί δύο ημέρες, πολυπληθές συνεργείο από εξειδικευμένους επαγγελματίες του Douleutaras ήταν εκεί από τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας τα πάντα για να ξεκινήσει ομαλά η χρονιά. Καθαρίζοντας πατώματα, τζάμια, τοίχους και τουαλέτες, το συνεργείο, με κέφι και αισιοδοξία, κατάφερε να επαναφέρει τα κτήρια στην αρχική κατάσταση και να ευχηθεί και αυτό με τη σειρά του «Καλή Σχολική Χρονιά».

Η κα Γεωργία Παράσχου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Humanity Greece, ανέφερε σχετικά: «Με την πολύτιμη συμβολή του Douleutaras, καταφέραμε να καθαρίσουμε τα σχολεία που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά εσωτερικά και εξωτερικά. Η υποστήριξή τους ήταν καταλυτική για την αποκατάσταση των σχολικών υποδομών και την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η καλή διατήρηση των σχολείων σε πληγείσες περιοχές είναι προτεραιότητα για την ομάδα μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγόρης Λιβιεράτος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης, ευχαρίστησε τον Douleutaras και το Humanity Greece για τη συμβολή τους στην πολύτιμη και ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται ευρύτερα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, που μέσα από στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με το δίκτυο επαγγελματιών του Douleutaras, παρέχει νέα ζωή (επιδιορθώσεις, ανακαινίσεις, απαραίτητες εργασίες, επαγγελματικός καθαρισμός κ.λπ.) σε σπίτια, κτίρια ή δομές (σχολεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία) που χρειάζονται υποστήριξη καθώς και είδη πρώτης ανάγκης σε κατοίκους πληγεισών περιοχών.

Ας σημειωθεί, ότι το Humanity Greece είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Έχει δημιουργήσει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας στο Μεταξουργείο, επιδιώκοντας έτσι, την άμεση παρέμβαση των εθελοντών σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει αλλά και την ολιστική στήριξη των πληγέντων από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.