AVA: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, στηρίζει τους ανθρώπους με άνοια

Με κεντρικό μήνυμα «Ακόμα κι αν ξεχάσεις, σε θυμόμαστε εμείς» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το AVA ένα brand του Ομίλου Σαράντη φέρνει στην επιφάνεια την άνοια και την πολύ σοβαρή νόσο του Αλτσχάιμερ που απασχολεί σήμερα χιλιάδες συνανθρώπους μας. Με τη νέα σειρά «Τα Μυστικά της Γιαγιάς» που παρουσίασε το 2023 και που έχει ταυτιστεί με την κληρονομιά και τη φροντίδα σύμφωνα με τους καταναλωτές θέλοντας να δείξει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία, στηρίζει συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια.

Στο πλαίσιο αυτό, ενώνει τις δυνάμεις του με επιλεγμένες αλυσίδες Super Market, όπου για κάθε αγορά υγρού απορρυπαντικού πιάτων AVA, μέρος των εσόδων θα διατίθενται στην Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών για τη συνέχιση του σημαντικού έργου της. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, το AVA στηρίζει την προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος της ενημέρωσης και της πρόληψης, βοηθώντας να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το Αλτσχάιμερ.

Στην Ελλάδα, περίπου 600.000 άτομα υποφέρουν από κάποια μορφή άνοιας, με κύρια αυτή του Αλτσχάιμερ, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους που αναλαμβάνουν τον ρόλο του φροντιστή, ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. Με την υποστήριξη της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους μπορούν να ενημερωθούν, να λάβουν ιατρική διάγνωση και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους μέσω των προγραμμάτων & των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας. Παράλληλα, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση στους φροντιστές, ώστε να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις ανάγκες της φροντίδας.

Ο Όμιλος Σαράντη, αποτελεί μία ηγετική πολυεθνική εταιρεία με έντονη δραστηριότητα σε 13 χώρες. Με 60 χρόνια εμπειρίας, ο Όμιλος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, όπως Προσωπικής Φροντίδας & Περιποίησης, Οικιακής  Φροντίδας, Υγείας & Φροντίδας και Καλλυντικών Επιλεκτικής Διανομής. Μέσα από διαρκή καινοτομία και δέσμευση για ποιότητα, ο Όμιλος έχει καταφέρει να χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές του, ενώ brands όπως το AVA κατέχουν ξεχωριστή θέση στην αγορά.

Το AVA και ο Όμιλος Σαράντη παραμένουν προσηλωμένοι στη βιωσιμότητα και την υποστήριξη των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούνται. Μέσω των πρωτοβουλιών, στοχεύουν στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, δημιουργώντας συνθήκες που ευνοούν την ευημερία και την αλληλεγγύη. Δέσμευσή τους είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.