Xerox: Πάνω από 2,4 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ και 42.000 ώρες εθελοντικής εργασίας παγκοσμίως το 2023

Η Xerox Holdings Corporation δημοσίευσε πρόσφατα τον Απολογισμό Παγκόσμιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR), «Leading Responsibly», υπογραμμίζοντας τα επιτεύγματα του 2023 στον τομέα της βιωσιμότητας στο χώρο εργασίας, στην υποστήριξη της κοινότητας και στην αποδοτικότητα των δραστηριοτήτων της.

«Ο Απολογισμός συνοψίζει την πρόοδο και τα επιτεύγματά μας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική ευθύνη, τη διακυβέρνηση και την καινοτομία αλλά και την ανταπόκριση στις συνεχείς προκλήσεις των πελατών», δήλωσε ο Steve Bandrowczak, Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox. «Αποτελεί επίσης μια αντανάκλαση της δουλειάς των αφοσιωμένων ομάδων και των συνεργατών μας για να διασφαλίσουμε ότι η Xerox  έχει θετικό αποτύπωμα στα άτομα, τις εταιρείες και τις κοινότητες, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η Xerox συνεχίζει την πορεία της προς το στόχο των μηδενικών εκπομπών ρύπων το 2040. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αναφορικά με  την επίτευξη των στόχων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) για το 2030 για μειώσεις 60% στα πεδία 1 και 2 και μείωση 35% στο πεδίο 3 σε σχέση με τη γραμμή βάσης του 2016 και για την επίτευξη του καθαρού μηδενικού στόχου για το 2040.

Ο φετινός Απολογισμός περιλαμβάνει και άλλα σημεία που αξίζει να αναφερθούν όπως:

Καινοτομία στην τεχνολογία χώρου εργασίας: Η Xerox συνεχίζει να καινοτομεί με αξιόπιστες τεχνολογίες εκτύπωσης και ψηφιακές λύσεις που υποστηρίζουν τους στόχους βιωσιμότητας των πελατών της. Τα τελευταία τρία χρόνια, το CareAR επέτρεψε την απομακρυσμένη επίλυση προβλημάτων, προσφέροντας βελτιωμένο χρόνο λειτουργίας και μειωμένες εκπομπές άνθρακα. Το 2023, η εταιρεία απέφυγε 93.400 επιτόπιες επισκέψεις μηχανικών και περισσότερους από 850 μετρικούς τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέσω της απομακρυσμένης υποστήριξης CareAR και AI.

Διακρίσεις για τη Βιωσιμότητα και την Ένταξη: Η Xerox ανακηρύχθηκε ηγετική εταιρεία στην Έκθεση Αειφορίας Quocirca 2023 και έλαβε το Βραβείο ENERGY STAR® 2024 Partner of the Year. Η εταιρεία κέρδισε επίσης το βραβείο Equality 100 του Human Rights Campaign Foundation για 21η συνεχή χρονιά, καταδεικνύοντας τη δέσμευσή της στη διαφορετικότητα και την ένταξη.

Υποστήριξη της κοινότητας: Το 2023, η Xerox επένδυσε πάνω από 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ το προσωπικό της αφιέρωσε πάνω από 42.000 ώρες παγκοσμίως σε εθελοντική εργασία. Η ετήσια δίμηνη εκστρατεία της εταιρείας, από την Ημέρα της Γης έως τις 30 Ιουνίου, ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να υποστηρίξουν σκοπούς που ευθυγραμμίζονται με τους τομείς εστίασής της: εκπαίδευση, βιωσιμότητα και δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων.

Η Xerox ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα υπηρεσία ουδετερότητας άνθρακα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να βοηθά τους πελάτες να δημιουργήσουν πιο βιώσιμους χώρους εργασίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Πλήρη Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Xerox 2024 εδώ.