Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ

O Πρωθυπουργός, κύριος Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Πολιτισμού, κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο,την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κύριο Νότη Μηταράκη, επισκέφθηκαν τηνΠαρασκευή 26/7 το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ).

Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του ΚΠΙΣΝ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012, καθώς και να ξεναγηθούν στο χώρο του εργοταξίου από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο εργοτάξιο, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά, κατασκευαστικά, αλλά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του έργου, καθώς και για τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη του ΚΠΙΣΝ για την ελληνική κοινωνία και τηνεθνική οικονομία, ιδιαίτεραυπό τις τρέχουσες δυσμενείς κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

Το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ είναι το πιο πολύπλοκο και απαιτητικό αυτή την στιγμή εργοτάξιο στην χώρα. Ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό σήμερα είναι 700 και σύντομα θα φτάσει τους 1500. Παράλληλα, το έργο ενισχύει ήδη τους σε ύφεση τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών, καθώς αυτοί είναι οι αποδέκτες του 80% περίπου των συνολικών οικονομικών ωφελειών που απορρέουν από την ανάπτυξη του ΚΠΙΣΝ.

Ο Πρωθυπουργός, κύριος Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: «Είδαμε σήμερα γύρω μας ένα όνειρο, ένα όραμα να ξετυλίγεται και να γίνεται πραγματικότητα. Είναι η μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Είχα την τύχη να την υπογράψω στο ξεκίνημά μου ως Υπουργός Πολιτισμού. Τώρα είχα την τεράστια χαρά να βλέπω αυτό το έργο να προχωρά. Σε τέτοιες δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε αυτά τα μηνύματα. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε όλοι εδώ, παρακολουθήσαμε το ξετύλιγμα αυτού του τεράστιας σημασίας έργου, απόλυτα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι πολύ, γιατί βλέπουμε μπροστά μας ένα τεράστιο όνειρο, το οποίο με τη βοήθεια του Ιδρύματός σας το κάνουμε πραγματικότητα. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων γι’ αυτή την τεράστια προσφορά».

Ο κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανέφερε: «Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί για μένα ένα λιθαράκι, αρκετά μεγάλο θα έλεγα, στη προσπάθεια όλων μας ανεξαιρέτως σαν Έλληνες να χτίσουμε σε σωστές βάσεις μια καινούρια Ελλάδα, που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα τεράστια αποθεματα, τα οποία διαθέτει σε τόσο πολλούς τομείς. Το ΚΠΙΣΝ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κομμάτι αυτής της καινούριας Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της μιζέριας και της ανικανότητας, αλλά μιας Ελλάδας που θα μας δώσει και πάλι τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Και για να πετύχουμε ένα τέτοιο καλύτερο μέλλον για όλους, μας οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να συνεργαστούμε δημιουργικά και αποτελεσματικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ