Philip Morris: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Η Philip Morris International και η Παπαστράτος ανακοίνωσαν τη μετατροπή των υπερσύγχρονων αποθηκών της Παπαστράτος στο Αγρίνιο σε logistics hub για την Ευρώπη για καπνά ανατολικού τύπου.

Οι αποθήκες του Αγρινίου θα αποτελέσουν το μοναδικό ιδιόκτητο logistics hub της Philip Morris International στην Ευρώπη και εκεί θα αποθηκεύονται καπνά ανατολικού τύπου προερχόμενα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα οποία στη συνέχεια θα διακινούνται προς εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη, δήλωσε σχετικά «η Ελλάδα αποτελεί για την Philip Morris International χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά ανατολικού τύπου. Όταν υπογράψαμε το Φεβρουάριο με την Ελληνική Κυβέρνηση τη Συμφωνία για την αγορά καπνών ανατολικού τύπου, αναφέραμε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας στη χώρα. Προχωράμε τώρα στο επόμενο βήμα, με τη μετατροπή των υπερσύγχρονων αποθηκών της Παπαστράτος στο Αγρίνιο σε logistics hub της Philip Morris International για καπνά ανατολικού τύπου για την Ευρώπη, το οποίο θα ενισχύσει τον τομέα των διεθνών και εγχώριων μεταφορών της χώρας και το εξαγωγικό έργο του κλάδου. Σε συνδυασμό, δε, με το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεών μας, που έχει ξεπεράσει τα 600 εκ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».

Οι αποθήκες του Αγρινίου καλύπτουν 58.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών μέτρων. Η μετατροπή τους σε logistics hub ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με την παραλαβή των πρώτων 500 τόνων καπνού από τη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορές καπνών το 2014, όταν περίπου 15.000 τόνοι καπνών θα διακινούνται μέσω Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International, η εταιρία δεσμεύτηκε για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για την τριετία 2013-2015 αυξημένων κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, παρέχοντας ένα περισσότερο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ