LG: Πιστοποίηση Water Footprint για μοντέλο πλυντηρίου

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι το πλυντήριο F14A8QDA αποτελεί την πρώτη οικιακή συσκευή παγκοσμίως που έλαβε την πιστοποίηση Water Footprint από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης Det Norske Veritas (DNV) της Νορβηγίας, ο οποίος αξιολογεί και πιστοποιεί την απόδοση προϊόντων από πολλές παγκόσμιες εταιρείες. Το πλυντήριο της LG αναγνωρίστηκε με τα αυστηρά κριτήρια του DNV σχετικά με τη διαχείριση του νερού, όπως για τον κύκλο ζωής του προϊόντος, την κατασκευή, τη διανομή, τη χρήση και την απόσυρση του.

«Στην LG κατανοούμε τη σημασία της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο και γι’ αυτό κάνουμε μια συνειδητή προσπάθεια να ενσωματώσουμε αυτή την εξέλιξη στο σχεδιασμό των οικιακών μας συσκευών» δήλωσε ο κ. Seong-jin Jo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, LG Home Appliance Company. «Στόχος της LG είναι να αποτελέσει ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής οικιακών συσκευών, μέσω της ανάπτυξης προϊόντων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού και είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη μακροπρόθεσμη προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συγκεκριμένη αναγνώριση, η οποία έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες διακρίσεις που έχουν λάβει οι συσκευές της LG για το χαμηλό Αποτύπωμα Άνθρακα».

Η αναγνώριση του DNV οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποκλειστική τεχνολογία 6 Motion Direct Drive της LG. Tα πλυντήρια της LG χρησιμοποιούν την ακριβή ποσότητα νερού ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη, μέσω του αυτόματου υπολογισμού για το βάρος των ρούχων και της αναγκαίας ποσότητας νερού. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία του πλυντηρίου επιτρέπει στον κάδο να περιστρέφεται με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Με τους έξι διαφορετικούς τύπους κίνησης (wave force, agitating, rubbing, compressing, rotating, και swing), το πλυντήριο εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα περισσότερα είδη υφασμάτων ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει λιγότερο νερό.

Το φιλικό προς το περιβάλλον πλυντήριο της LG θα βρίσκεται στην αίθουσα 11.2 της έκθεσης IFA, στο Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ