Pets for Kids από τη Mars Hellas

H Mars Hellas, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την Κοινωνική Υπευθυνότητα, σχεδίασε και εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, το πρόγραμμα ‘Pets for Kids’ μέσω του οποίου αναδεικνύεται η πολύτιμη συμβολή των κατοικιδίων στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

Η  επίσημη παρουσίαση του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε χθες σε φιλόξενο για τα κατοικίδια εστιατόριο του Ν. Ψυχικού, παρουσία μελών της Διοίκησης της MARS Hellas, του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή  των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ.κ. Αν. Βρεττού και Γ. Πρωτόπαπα αντιστοίχως, καθώς και διακεκριμένων φίλων-υποστηρικτών της εκστρατείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mars Hellas κ. Ελευθέριος Σερεμέτης, συνοδευόμενος από την κα. Δήμητρα Σταθοπούλου – Portfolio Brand Manager Petcare, παρουσίασαν στους  εκπροσώπους του Tύπου τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο των δράσεων του προγράμματος το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη της σωματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης  των παιδιών, με τη βοήθεια κατοικιδίων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αναστάσιος Βρεττός συνεχάρη τη Mars Hellas για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε στο ζωηρό ενδιαφέρον με το οποίο οι επιστημονικοί συνεργάτες και τα στελέχη των Παιδικών Χωριών αγκάλιασαν την ιδέα εφαρμογής του προγράμματος ‘Pets for Kids’.

Σύμφωνα με  επιστημονικές έρευνες, η επαφή των παιδιών με τα κατοικίδια βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας, τις σχολικές επιδόσεις, αλλά και τη διευκόλυνση της κοινωνικοποίησης.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από  τον  εκπαιδευτή κ. Κωνσταντίνο Δανιά, της ‘Dani Dogs’, δύο εκ των ‘πρωταγωνιστών’ του προγράμματος, του σκύλου Kobe και της γάτας Whisper.

Η εκστρατεία ‘Pets for Kids’ θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας κατοικίδια (τρεις σκύλοι και μία  γάτα), υπό την καθοδήγηση έμπειρης ομάδας εκπαιδευτών και ψυχολόγου, θα μετάσχουν σε σεμιναριακές επισκέψεις και ειδικά σχεδιασμένες δράσεις στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 60  παιδιά, ηλικίας 6-15 ετών, να βιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην  εκστρατεία ‘Pets for Kids’, καθώς, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των τροφών Pedigree και Whiskas θα διατεθεί για τους σκοπούς αυτής και τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS. Παράλληλα, μπορεί να επισκεφθεί:

– το site  www.petsforkids.gr για να μάθει περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα

– το FB page Pedigree Greece για να ενημερώνεται σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος στα Παιδικά Χωριά SOS και να συμμετέχει σε σχετικά διαδραστικά παιχνίδια.

Το προσωπικό της MARS Hellas, ενστερνιζόμενο την έντονη ευαισθητοποίηση της εταιρίας σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, θα λάβει ενεργό ρόλο στην εκστρατεία ‘Pets for Kids’ και θα προσφέρει έμπρακτα και εθελοντικά τις υπηρεσίες του, κατά τη διάρκεια των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ