Η Κλινική ΡΕΑ στην Ύδρα

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική επισκέφθηκε την Ύδρα τόσο για την πραγματοποίηση δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων όσο και για τη διεξαγωγή Επιστημονικής Ημερίδας για το ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΡΕΑ ταξιδεύει και προστατεύει», εθελοντική ομάδα της Κλινικής αγκάλιασε τις γυναίκες του νησιού παρέχοντας φροντίδα και δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις.

Με την πολύτιμη συνεργασία του Κουλούρειου Νοσοκομείου, η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική προσέφερε δωρεάν γυναικολογική εξέταση, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε  Κλινική γυναικολογική εξέταση, διακολπικός υπέρηχος  και Τεστ Παπανικολάου σε πάνω από 140 Υδραίες.

Το πρόγραμμα ιατρικής βοήθειας για όλη την Ελλάδα έχει στόχο να προάγει την έννοια της πρόληψης, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ελλάδας με περιορισμένη πρόσβαση σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Η συμμετοχή των γυναικών του νησιού επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων πρωτοβουλιών, που η ΡΕΑ δεσμεύεται να συνεχίσει και στο μέλλον.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη, Διάγνωση & Θεραπεία στη Γυναίκα και το Παιδί». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης και πάνω από 250 Υδραίες και Υδραίοι ενημερώθηκαν από τους διακεκριμένους Έλληνες Ιατρούς ομιλητές.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο κ. Μουστακαρίας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ημερίδας, ο Μητροπολίτης Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κοτρώνης και ο Πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ κ. Μητσακος Μπαρμπαγιάννης.

Στην Ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν κάθε σύγχρονη γυναίκα. Η κα Παπακωνσταντίνου Κατερίνα, μαιευτήρας γυναικολόγος και συνεργάτιδα της Κλινικής ΡΕΑ,  ανέλυσε το θέμα του Ιού των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Ο κος Μανίκης Παναγιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά, ανέλυσε το θέμα του Καρκίνου του Μαστού καθώς και τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας. Τέλος η κα Μπαλαμπάνη Σωτηρία, Παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Ύδρας, αναφέρθηκε στις νεότερες εξελίξεις στο πρόγραμμα του Εθνικού Εμβολιασμού.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης,  του Δήμου Ύδρας, του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας «Παναγία Φανερωμένη» και του Υδραίκου Ναυτικού Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ