Κατάθεση Αλληλεγγύης για τους άπορους

Το βράδυ του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, παρά το κρύο που επικρατούσε, το θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου πλημμύρισε από ανώνυμο κόσμο με τα πιο θερμά αισθήματα για τους συνανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια. Μαζί τους, πολλοί εθελοντές και της INTERAMERICAN, που συνέπραξε για δεύτερη χρονιά με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για να γίνει η έμπρακτη Αλληλεγγύη μουσική γιορτή. Συνολικά, η συγκομιδή τροφίμων μακράς διάρκειας ήταν μεγαλύτερη του ενός τόνου και διατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη σίτιση απόρων και αστέγων. Όμως, εξίσου σημαντικό με τη συγκομιδή ήταν το μήνυμα πως η κοινωνία αντιστέκεται ενωμένη στην κρίση και υπερασπίζει την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή των μη εχόντων.

Το χορευτικό συγκρότημα του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», με τους μουσικούς της Λαϊκής Ορχήστρας, τους ερμηνευτές Λάκη Χαλκιά και Βασίλη Λέκκα, την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Χρήστου Τσιαμούλη και την ερμηνεύτρια Καίτη Κουλλιά, οδήγησαν μαζί με την Άννα Φόνσου το κοινό στους τόπους που έζησε και δημιούργησε ο Μίκης Θεοδωράκης, με τραγούδια από το Βυζάντιο μέχρι τον 20ο αιώνα, καθώς και με τα λαϊκά και λυρικά του μέγιστου της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Με αυτή τη συνδρομή της, η INTERAMERICAN ξεκίνησε την τρίτη χειμερινή εκστρατεία της «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής», προβάλλοντας όπως και πέρυσι τις κοινωνικές αξίες με το φως του πολιτισμού που εκπέμπει διαχρονικά ο «φάρος» Μίκης Θεοδωράκης. Μαζί με την INTERAMERICAN και το Θέατρο «Δόρα Στράτου», την πρωτοβουλία στήριξαν και το πολυϊατρείο Ιατρικό Σύστημα (ΙΑ.ΣΥ), η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα και ο Δεληολάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ