Art & the City 4 στο CITY LINK

Τo CITY LINK, υποστηρικτής της σύγχρονης τέχνης αλλά και της προβολής του έργου των νέων καλλιτεχνών, φιλοξενεί για 4η συνεχή χρονιά στη Στοά Σπυρομήλιου την πρωτότυπη ομαδική έκθεση «Art and the City».

Με τίτλο «Χαράσσοντας την Αθήνα», η φετινή έκθεση μετατρέπει τη Στοά Σπυρομήλιου στο CITY LINK σε ένα υπαίθριο εργαστήριο στην καρδιά της πόλης. Εστιάζοντας στην τεχνική της χαρακτικής, νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας θα βρίσκονται στη Στοά Σπυρομήλιου στο CITY LINK, από τις 4 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2013, και θα εργαστούν με θεματική την πόλη της Αθήνας και τα διαφορετικά της στοιχεία, με τις γνωστές ή αθέατες όψεις που οι ίδιοι χαράσσουν στο μυαλό τους: τις μικρότερες πόλεις μέσα στην πόλη, τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τους δρόμους, τα καφενεία και τα καταστήματα, τους ανθρώπους και τα αναπάντεχα συμβάντα που το βλέμμα τους καταγράφει και συλλέγει καθημερινά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο City Link με την χορηγία της τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) και, ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με συντονιστή τον Άγγελο Αντωνόπουλο, Αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΚΤ, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν την αρχική ιδέα τους υπό το βλέμμα του κοινού, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης ενός έργου αλλά και να δημιουργήσει ένα δικό του. Στη συνέχεια, τα έργα των καλλιτεχνών θα εκτεθούν σε μία ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς Σπυρομήλιου ενώ την τελευταία ημέρα της έκθεσης ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές της ΑΣΚΤ, εκπροσώπους της PICAR  και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και την επιμελήτρια, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με  χρηματικό έπαθλο.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 18 καλλιτέχνες: Αγγελόπουλος Χρήστος, Βάρθης Φώτης, Βελισσάρης Χρήστος, Γαζέτη Κωνσταντίνα, Γεώργα Κωνσταντίνα, Γούδα Αλεξάνδρα, Δελλασούδα Τζίνα, Κολιπέτσα Βίκυ, Κοταλακίδου Δέσποινα, Μητάκου Βασιλική, Μπαϊράμη Χρυσάνθη, Μπαργιώτας Θεόδωρος, Παπαδοπετράκης  Ευρυπίδης, Πολυδώρου Μαίρη, Προβατίδου Μαρίνα,  Τσέλιος Πανταζής  και Τσιούσης Αθανάσιος, Χαρωνίτη Αναστασία.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου από τις 17.00 έως τις 19.00 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με μικρές χαράξεις στη διαδικασία δημιουργίας μιας εικόνας μέσω της τεχνικής της χαρακτικής. Η βράβευση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013, στις 18.00, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 4 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ