Συζήτηση Ε.Ε. – Σ.Ε.Φ. για θέματα ενέργειας

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η δυνατότητα της Ελλάδας να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός το οποίο συνάδει με τις θέσεις του Συνδέσμου για τις δυνατότητες της χώρας σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των φωτοβολταϊκών ειδικότερα.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ξεκαθάρισε πως συντάσσεται με κάθε πρόταση η οποία συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στη μετάβασή της σε ένα ενεργειακό μίγμα που αξιοποιεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της και τη γεωπολιτική της θέση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενέργεια φιλικότερη στο περιβάλλον και οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά στα φωτοβολταϊκά, μετά τις τελευταίες μειώσεις των εγγυημένων τιμών πώλησης από το ΥΠΕΚΑ (Μάιος 2013), οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν τη φθηνότερη τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών και καθίστανται ανταγωνιστικά ακόμα και με τις συμβατικές πηγές ενέργειας (βλέπε Levelized Cost of Energy, Lazard).

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος υπογράμμισε ότι με βάση τη μελέτη του ΑΠΘ, η οποία παρουσιάστηκε σε πρόσφατη ημερίδα, η περαιτέρω διείσδυσή των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μίγμα της χώρας προσφέρει τεκμηριωμένα οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές, πέραν της φιλικότητας στο περιβάλλον. Το υψηλό επίπεδο ηλιοφάνειας στην Ελλάδα αναδεικνύει τον ήλιο στο εθνικό καύσιμο, το οποίο είναι επιπλέον αστείρευτο και το πλέον φιλικό στο περιβάλλον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ