Ανθρακικά ουδέτερη η Passiexpo 2013

H PassiExpo2013 (www.passiexpo.com) πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (www.technopolis-athens.com), στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2013. Περιελάμβανε διήμερη έκθεση παθητικών συστημάτων και παράλληλη φωτογραφική έκθεση πραγματικών παθητικών σπιτιών στην Ελλάδα. Την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν θεματικά σεμινάρια και τη δεύτερη υλοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο, ταυτόχρονα με τις τεχνικές παρουσιάσεις των Εκθετών. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων, φοιτητές, ακαδημαϊκούς αλλά και στο ευρύ κοινό με στόχο την ενημέρωση γύρω από το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, την παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών και λύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων κτιρίων.

H Green Evolution AE (www.green-evolution.eu) πραγματοποίησε τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της εκδήλωσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα WRI/WBCSD GHG PROTOCOL και  ISO 14064-1:2006, καθώς και με τις συστάσεις της INTERGRAF recommendations. Η αντιστάθμιση πραγματοποιήθηκε βάσει του σήματος πιστοποίησης CO2 Neutral Seal (www.co2neutralseal.com).

Οι οντότητες  της εκδήλωσης που ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ανθρακικού της αποτυπώματος είναι τα εκτυπωμένα υλικά, η λειτουργία του ιστοχώρου, η ηλεκτρική κατανάλωση των χώρων διεξαγωγής της και οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων προκειμένου να μετακινηθούν από και προς την εκδήλωση.

Το ΕΙΠΑΚ είναι ο διοργανωτής και λειτουργός της PassiExpo2013, ως εκ τούτου και ο υπεύθυνος οργανισμός για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ