Ημερολόγιο του ΚΕΘΕΑ για τους φυλακισμένους

Το εικαστικό θέμα του ημερολογίου είναι τα έργα ζωγραφικής μιας ομάδας κρατουμένων – μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας KEΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, τα οποία έγιναν μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την Κοινότητα το 2012, πάνω στους καμένους τοίχους.

Στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το χώρο τους και την προοπτική της απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, τα μέλη τη ομάδας μεταμόρφωσαν το «σημείο μηδέν» της καταστροφής σε ένα εργαστήρι δημιουργίας και ελπίδας. Οι τοιχογραφίες «πάτησαν» πάνω στα σημάδια του καπνού και της φωτιάς, ενσωματώνοντάς τα σε νέες μορφές και σχήματα που γέννησε η φαντασία των δημιουργών.

Η καλλιτεχνική αξία την έργων οδήγησε στην πραγματοποίηση δύο εκθέσεων με θέμα «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» στο Φεστιβάλ Αθηνών 2013 και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Την επιμέλεια του εγχειρήματος είχε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος.

Το ημερολόγιο σχεδιάστηκε και τυπώθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ, τη σύγχρονη παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών του ΚΕΘΕΑ, η οποία παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και ενισχύει τα έσοδα του οργανισμού. Είναι επιτοίχιο και πωλείται 5 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ