Ημερίδα του ΣΕΒ για την Κλιματική Αλλαγή

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ανταγωνιστικότητα και Πολιτικές για την Κλιματική Αλλαγή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών-ΙΙΒΕΑΑ), την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 (10.00-14.30). Στο πλαίσιο της Ημερίδας, Έλληνες και Ευρωπαίοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις πολιτικές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κλιματική Αλλαγή, εξετάζοντας ταυτόχρονα, τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών, αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιο Βιδάλη, ενώ σύντομες ομιλίες θα κάνουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κ. Γιάννης Μανιάτης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κα Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Ακαδημαϊκός και Συντονιστής της Επιτροπής Μελετών των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Χρήστος Ζερεφός.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει δύο βασικές θεματικές ενότητες, όπου οι ομιλητές θα εξετάσουν την άμεση συσχέτιση των πολιτικών που υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με τις ανταγωνιστικές δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, στην πρώτη ενότητα, ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κλιματική Αλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Hans Bergman, η υπεύθυνη της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Marzena Rogalska, καθώς και ο Οικονομικός Αναλυτής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Κωστής Σακελλάρης, θα παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο, δηλαδή τη θέση, τις προτάσεις και τη νομοθετική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη ενότητα, μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης των Ευρωπαϊκών πολιτικών για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς και στις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο κ. Alexandre Affre, Διευθυντής Τμήματος Βιομηχανίας στην BUSINESSEUROPE, ο κ. Ιωάννης Ζιώμας, Διευθυντής Εργαστηρίου Σχεδιασμού & Ανάλυσης Διεργασιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Αλέξανδρος Κουλίδης, Χημικός Μηχανικός και Συνεργάτης Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ, καθώς και η κα Ειρήνη Νικολάου, Δασολόγος και Προϊσταμένη Γραφείου Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών ΥΠΕΚΑ.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Υπεύθυνου Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), κ. Svetolav Danchev, ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη μελέτη για τις οικονομικές επιπτώσεις από τη «διαρροή άνθρακα» στην Ελληνική οικονομία, που ολοκλήρωσε το ΙΟΒΕ, με ανάθεση από το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.  Μετά το τέλος των ομιλιών, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και συνοπτική παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων της ημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ