ΙΣΝ: Δωρεά στο Πανεπιστήμιο Yale

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο Yale, η οποία θα υποστηρίξει βασικές προτεραιότητες της Σχολής Καλών Τεχνών, καθιερώνοντας παράλληλα την μόνιμη Πρυτανική Έδρα «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Μία δεύτερη δωρεά, ύψους 900.000 δολαρίων, έρχεται να συμπληρώσει τρία προικίσματα που δημιουργήθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το 2010, για την ίδρυση προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών, προγράμματος υποτροφιών για διεθνείς φοιτητές, καθώς και τη δημιουργία του Dean’s Resource Fund (Πρυτανικό Ταμείο Πόρων).

Το Πανεπιστήμιο Yale και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διοργανώσουν επίσημη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο τον Μάιο για να αναγνωρίσουν τη νέα δωρεά, καθώς και τη συνολική υποστήριξη του Πανεπιστημίου από το Ίδρυμα.

Με τις παραπάνω δωρεές, η συνολική συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστήμιο Yale αγγίζει τα $14 εκατομμύρια. Το 2007, δωρεά του Ιδρύματος οδήγησε στη δημιουργία του Κέντρου «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Yale, ενώ παράλληλα,, έχει ενισχύσει το Κέντρο για τη Μελέτη της Παγκοσμιοποίησης, έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα υποτροφιών του Yale College, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Peabody, καθώς και το Κέντρο Μελέτης Παιδιού του Πανεπιστημίου.

«Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για τις πρόσφατες δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale, Peter Salovey. «Το Ίδρυμα έχει κερδίσει το θαυμασμό και το σεβασμό μας με τη γενναιόδωρη στήριξη που προσφέρει στις Τέχνες διεθνώς. Οι δωρεές αυτές προς τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale θα ενισχύσουν την εκπαίδευση των καλλιτεχνών και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Τέχνης για πολλά χρόνια».

Πραγματοποιώντας τις δωρεές, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφέρθηκε στις διακρίσεις του διακεκριμένου καλλιτέχνη και κριτικού τέχνης Robert Storr, ο οποίος κατέχει τη θέση του Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale από το 2006.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Η εξαιρετική καλλιτεχνική ματιά του Robert Storr, οι ηγετικές του ικανότητες και η προσωπικότητά του κέρδισαν την προσοχή μας όσο ακόμα εργαζόταν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, ενώ αυτές του οι ικανότητες παραμένουν εξίσου εμφανείς κατά την τρέχουσα θητεία του στο Πανεπιστήμιο Yale. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που στηρίζουμε το έργο του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και τις προσπάθειες των μελλοντικών πρυτάνεων που θα τον διαδεχθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ